Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 23:04 1 915 3

Обама с остри критики към шефа на ФБР

  • фбр-
  • обама-
  • барак обама-
  • хилари клинтън-
  • имейли-
  • разследване-
  • информация

Президентът на САЩ е възмутен от подновеното разследване срещу Хилари Клинтън

Обама с остри критики към шефа на ФБР - 1
Снимка АП/БТА

Американският президент Барак Обама безусловно разкритикува директора на ФБР Джеймс Коми заради оповестената нова информация около имейлите на Хилари Клинтън.

Той категорично заяви, че американските разследващи органи трябва да действат по-внимателно с подобна информация и със сигурност не трябва да работят на базата на "намеци" или "непълни данни", които могат да повлияят върху общественото мнение.

В петък директорът на ФБР оповести, че бюрото е подновило разследването около имейлите на бившия държавен секретар, заради появата на нова информация, която може да има, а може и да няма връзка с частния имейл сървър на Клинтън. След това Коми бе подложен на жестока критика заради предприетите от него действия, само 11 дни преди президентските избори в САЩ.

Забележките на Обама са първият му публичен коментар след петъчното фиаско, което разпали дебати във всяко кътче на Съединените щати.

Обама заяви, че съзнателно е направил усилие да не се намесва в процеса, но въпреки решението си не е доволен от създалата се ситуация.

"Наистина мисля, че е редно, когато едно разследване е в ход, да не работим с инсинуации, да не работим с непълна информация и да не работим с изтекли документи", каза Обама в интервю за NowThisNews.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Обама може да му го ла... на Коми. Браво на ФБР!
  • 2 Марио

    0 0 Отговор
    То един честен човек да има и хиените ще го разкъсат. Най-малкото Обама трябва да се меси в изборите. Тоя келеш има огромни интереси и подпира Клинтъница за президент. Значи в случая не е виновна клинтъница, че е нарушител, а този дето я е хванал. Ебати изкривената държава. Ако имаше поне малко чест, щеше вече да си е направила отвода. Най-малкото американците имат нужда от загубил доверието президент, който няма да изкара мандата. Още не е встъпила в длъжност и е затънала в до гуша еди къде си. Обама дето се прави, че е праволинеен и не трябва да влияе на вота, изпрати финансови проверки на Тръмп. Той обаче се оказа железен. Напълно законен и добър данъкоплатец. Тая държава ми заприличва на Римската империя в упадък. Нагли безсрамници.
  • 3 Капота

    0 0 Отговор
    Ако бяха знаели какво ще сътвори то най-вероятно щяха да го убият, най тъпото същество на планетата