Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 09:13 15 662 29

Сърбия, Русия и Беларус в "Славянско братство"

  • сърбия-
  • учения-
  • славянско братство

Военни учения в Сърбия

Сърбия, Русия и Беларус в "Славянско братство" - 1
Снимка: БТА/AP

Днес започват военните учения в Сърбия, в които участие ще вземат военни от Русия и Беларус, съобщи b92.

В ученията ще участват 212 руски военни, 56 беларуски военни и 460 сръбски военни. Те са известни като „Славянско братство“. От руска страна ще участват представители на въздушнодесантната дивизия Иваново и парашутисти от мироопазващото звено Витебск.

От Беларус са изпратени представители на силите за специални операции и три самолета Il-76MD. Русия участва с бронирани превозни средства BMD-2 , безпилотен самолет Tachyon и четири ATV.

Ученията целят да се подобрят уменията за решаване тактически и бойни цели в международни акции, като ще се проведат между 3-ти и 9-ти ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТО стоян деса

    1 2 Отговор
    Путинска агресия в Европа-подкопава европейските ценности в сърцето на европейският континент-диктатор.
  • 2 Диди

    0 1 Отговор
    Ироничен си към Европа.С това се показваш колко си ограничен в главата,ако изобщо притежаваш такава.Не си пишеш дори името,СТРАХЛИВЕЦ.

    Коментиран от #3

  • 3 БУМ БАМ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    ЕДИНСТЕНАТА ЗАДАЧА НА УЛОВКИТЕ НА КОМЕНТАР ЕДНО ЦЕЛЯТ ДА ПРОЧЕТАТ МИСЛИТЕ И НАСТРОЕНИЯТА ВИ .НЕ ГО ДОПУСКАЙТЕ.
  • 4 Хасан

    1 0 Отговор
    Не на панславизма да на Европа и европейски ценности

    Коментиран от #8, #22

  • 5 Дядо Йоцо Гледа

    1 0 Отговор
    Това че Руснаците ползват славянски език /старо български/ въобще не ги прави славяни. Етнически славяни в Руската федерация има само в две области Бреска и Курска. Другото население е збор от етнически финни , угри , татари и още куп знайни и незнайни .

    Коментиран от #10

  • 6 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Браво на сърбите,втори път американците няма да ги бомбардират

    Коментиран от #19

  • 7 Киро

    1 0 Отговор
    Хахахахххххх
  • 8 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Мюсюлмани, Араби и Турци нямат място в Европа
  • 9 валето

    1 1 Отговор
    И какво от това? И ти не си европеец, защото преди да нарекат този континент така имаше друго име в древността, но се водиш европеец и член на ЕС, поради мафиотските игри на продажните ни политици нали? Що се впрягаш за глупости? Нека са обединени, некас и правят ученията, какво ти пречи? И ние като НАТО-вци правим някакви учения, аз не зная но се пише. И ние имаме авиация, но няколко годни да летят самолета нали? За останалите ги изядоха парите политици бюрократи висши военни и разни тарикатчета из пирамидата "ДЪРЖАВАТА", нали? Щото тикви и гоцета и местановци ни лапат живота и парите и ни съсипват, та сме вързали нали? Браво на сърлбите руснаците и беларусите - поне имат ясна визия за взаимопомощ, а ние все надупени пред външните. Я пред СИВ я пред Брюксел я пред НАТО, но все надупени от политиците....
  • 10 Марио

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Йоцо Гледа":

    Ти така ако разсъждаваш, май и в БГ няма славяни. Тук има турци, помаци, роми, власи, каракачани и т.н. и малко бг по градовете за цвят. Честно казано, аз предпочитам Руснаците пред гореизброените.
    А на Сърбите, браво. Изчакаха не много, но не и прекалено дълго за да видят коя посока е печелившата. Не се надупиха на руснаците, когато американците ги засипаха с умиротворителни бомби. Ако не ви е известно Слободан Милошевич го оправда същия трибунал, който го осъди по всички обвинения, но за съжаление той не можа да го научи. Те винаги са били мъжкари. Не се огънаха нито пред Сталин, нито пред Хитлер, нито пред америка или който и да било друг. Затова ще ядат бял хляб и луканка, а ние дедовия. Никой не уважава мишоците и предателите като нас. Земя - Слънце, а народ - ПОЗОР. Особено след 1989 г

    Коментиран от #11

  • 11 Ник

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Марио":

    Без да претендирам за изчерпателност, но в същност Сърбите играят добре със Сталин, така ние губим възможността и идеята да си приберем Македония. Непосредствено след ВСВ всъщност България се противи на Руско- Сръбската воля. Тайното идея на Тито е България де влезе в състава на Сърбия под идеята за Южнославянска федерация. За мое изумление нашите служби успяват да се справят както със Сръбските Тайни Служби така и с националните предатели в България.
    И да- Руснаците след мащабно изследване на генетиката на Руската Федерация заявяват че нямат нищо общо с нас и славянските народи.
    Иначе със съгласен с теб!
    Събирането на Руснаците със Сърбите, стоплянето на отношенията на Руснаците с Гърците е само и единствено в наш ущърб. Ние сме в по- неизгодната позиция в случай на конфликт на Балканите.
    Но!!!
    Никога не трябва да спираш да мразиш всички наши съседи! Историята е показала, че при всяка възможност са се възползвали и са атакували страната ни! ИСТОРИЯТА УЧИ!!!

    Коментиран от #15, #18

  • 12 Киро

    0 1 Отговор
    хахахаххаххх
  • 13 Тъй

    0 1 Отговор
    Аз съм кетаец ,дошъл съм от Тяншан с магаре .тъй че не спорете с мен. Даже приличам на муле ...
  • 14 Шшшшш

    0 1 Отговор
    И ,Българите нямат място в европа,директно в задуралието .
  • 15 толстой

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ник":

    Руснаци и сърби са ни доста по- стари душмани ! Още след съединението!!!

    Много мръснишки ни играят! Руснаците изтеглят всичките си офицери от младата българска държава а сърбите начело с крал Милан ни нападат в гръб!!!Българската войска е на турската граница!!!

    Коментиран от #23

  • 16 P.s.

    1 0 Отговор
    Няма славяни! Това е измислен термин от 15_16век а може и по рано за обслужване на политически процеси. Ние сме българи няма славяни/марио/. Всичките ни царе ,канове са се титлували български! Някой да ми каже коя е славянската азбука,славянската култура! Всичко е измислица която и днес се използва за политически ййцели! Дори Паисий е позвал съмнителни книги/днес историците не ги приемат за достоверни/ за историята си която може да се нарече и "Славнобългарска"писана с благородна цел.четете и не бъдете от полезните идиоти
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Крилья Советов

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ник":

    "Тайната идея" на Тито изобщо не е тайна, а официална договорка с участието на Сталин и Коминтерна. Проваля се, защото България и Сърбия не успяват да се разберат коя ще бъде столицата на Южнославянската федерация - Белград или София. Замалко не е избухнала и война през тези години. Не само това! Вълко Червенков, който фактически управлява България в този период, предава в знак на "добра воля" списък на българските шпиони и агенти на тайните ни служби на сръбската страна. Същата нощ са изколени до крак! Сърбите отказват да предадат такъв списък на българското правителство.

    На сегашните военни учения в Сърбия не трябва да се гледа сериозно. Беларус има символично участие. Русия има символично участие. Това е просто да се подсили "руската връзка", нищо повече. В момента, в който им е изгодно, сърбите ще се обърнат на Запад - към ЕС и НАТО. Просто в момента никой не ги иска там. А "мъжкарството" им е пословично - от 4 военни конфликта в рамките на бивша Югославия, сърбите загубиха точно 4! Всичките! Имаха Югославската народна армия на своя страна, но хърватите я спряха с една обикновена зле въоръжена милиция... Това им е "мъжкото"!
  • 19 antimediator

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ ГАН4О":

    Ехооо, за последните 30 години сърбите са се върнали с още толкова назад поради недалновидната им политика!
    Преди идваха у нас с хубавите коли, западни дрехи и доларите и изкупуваха от Корекомите телевизорите и другите дрънкулки.
    Сега какво се получава?
    Идват с някакви таралясници, които са облепени с тиксо за да не им паднат ламарините и се ослушват да купят нещо преоценено и демоде защото не им стигат парите!
    Това им го натресоха тяхните югокомунисти, така както нашите ни спретнаха през 1997 година голята инфлация и един куп други катастрофи!

    Коментиран от #20

  • 20 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "antimediator":

    Oхoo, ние пък сме чок патрони и като ходим у тях сме с пълни джобове, ама със стотинки, с нови автомобили само на 15 години и дрехите ни хич не са от Туция, Мароко, Индия, Китай и Малайзия.

    Всъщност ходим у тях щото ни е по джоба. А ни е по джоба, щото у тях няма монополи и цените са им доста сносни като за тяхните доходи.
  • 21 Кирилизатора

    0 1 Отговор
    Сърбите винаги са ни забивали ножа в гърба, точно когато България е била най-слаба ! Балканските междусъюзническата, Сръбско-Българската, Първата Световна ! Винаги са действали, като мършояди, тука големи мъже ги изкарахте, да ви ...и продажното племе .После пък съвместно с руснаците създадоха Македония, взеха Западните Покрайнини
  • 22 Бат Саше

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Откога един неопределен като етнически произход и националност циганин, говори за европейски ценности? Не знам дали и в Анадола има място за теб, защото в Турция, на такива измислени турци като теб им викат българи.
  • 23 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "толстой":

    В същност скоро попаднах на едно издание от 1890год. на Руски офицер и дипломат С. Татищев. Книгата се казва " Из Прошлого Руского Дипломациии". Книгата е очерг на събитията около Руско- Турската Война, Сръбско- Българската и още някои събития.
    Там проследих доста събития и едно от тях бе нападението на Сърбите след Съединението. Както се оказва в същност Руснаците, Гермаците, Французите и дори Англичаните изпращат протестна нота до Милан да спре с нападението. Единствените подстрекатели са онези, които в крайна сметка спират Българското настъпление. Това са АВстро-Унгарците. По това време Сърбия е протекторат на Австро- Унгарската империя и в същност тя (Сърбия) влиза в договорката при Райхщатското Споразумение.
    Та искам да кожа, че специално за случая Руснаците са против нападението на Сърбите. Има го документирано. Има даже скандал по този повод. Руският посланник заявява с задоволство, че малката и зле въоръжена Българска армия разбива Сърбите заради по- добрата подготовка на Българските офицери, които са подготвени от Руснаците. Идеята е да покаже че Руската тактика е по- добрата от западноевропейската по това време.
    Ако си запален по историята препоръчвам да намериш въпросната книга. Недостатъка е че е написана буквално на старобългарски :-)
  • 24 Христо Попов

    0 0 Отговор
    Много сте ми смешни с клишетата си за Европейски и Евроатлантически ценности. Някой ще се наеме ли да ги дефинира точно? Всичко това е боза, която ни изсипват за да не можем да проумеем за какво става въпрос. Видяхме как "Евроатлантиците" донесоха демокрация на Ирак, Афганистан, Либия, Египет(там не успяха), Сирия. Просто прочетете книжката на Джордж Оруел "1984" И мислещите ще разберат. За останалите не си струва труда да им обясняваш.
  • 25 Диди

    0 0 Отговор
    Ако България не беше във ЕС,как щеше да бъде живота на хората?

    Коментиран от #26

  • 26 Смех

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    Какъвто беше и преди да влезе там! И какъвто ще си остане, докато комунистическата клика продължава да е на върха! Без значение дали се нарича Герб, СДС, БСП и тн. ...

    Коментиран от #29

  • 27 демпер

    0 0 Отговор
    Скоро пътувах през Сърбия и не видях да е толкова зле там за страна прживяла американска агресия. Мисля си, че далече по-зле са страни, към които САЩ са уж приятелски настроени като Украйна пък и България!
  • 28 АННА

    0 0 Отговор
    СТОЕНЧО, ПУТИН НЕ Е СТРАШЕН...ИМА СИ ДЪРЖАВА. !!!!!!! ..НИЕ ДА МУ МИСЛИМ...НА ГРАНИЦАТА НИ ЧАКАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ МЛАДИ И ЯКИ АРАБИ ...НЯМА ДА ПРОСТЯТ НИТО НА ЖЕНИТЕ,НИТО НА МЪЖЕТЕ.ПУТИН ДА ТИ Е ПОСЛЕДНАТА ГРИЖА. ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО МУ ПУКА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА БЪЛГАРИЯ ?!?! ХИЧ, АМА ХИЧ.....ПРИЕЛИ СА НИ ЗАРАДИ ГЕОГРАФСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ЗАРАДИ НИЩО ДРУГО !!! КОЙ РАЗБРАЛ,РАЗБРАЛ....КАКА СЕ ОЖЕНИ ...ХА-ХА-ХА-
  • 29 АННА

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Смех":

    С УСИЛИЕ , НО ПРОЧЕТОХ ПОЧТИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА .... НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ,ЧЕ В 2016 Г. МОЖЕ ДА ИМА ХОРА С ТОЛКОВА ПЪРВОСИГНАЛНО ,ПРОМИТО СЪЗНАНИЕ...ТОВА ОБЯСНЯВА ДО НЯКЪДЕ И ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ. ТАКИВА ХОРА СЕ МАНИПУЛИРАТ БЕЗ ПРОБЛЕМ И ЗА ХИТРЕЦИТЕ ....ОСТАВА ДА СИ ВЪРТЯТ БИЗНЕСА ОБЛЕЧЕН В ПОЛИТИЧЕСКИ ДРЕШКИ. НАКРАЯ ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ПОПИТАМ ТЕЗИ ...АНОНИМНИ..ПИСАЧИ , ЗАЩО СЕ СТРАХУВАТ ДА СИ НАПИШАТ ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА.....ТОВА СЪЩО Е МНОГО ПОКАЗАТЕЛНО ...ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ЧЕТЪТ ПОВЕЧКО,ДОРИ И ВЪВ ФЕЙСБУК.
Новини по държави: