4 Ноември, 2016 05:00 1 425 19

Расмусен: Америка трябва да е нашият световен жандарм

  • андерс фог расмусен-
  • жандарм-
  • сащ

Той призова страната да поеме водеща роля в международните отношения

Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че САЩ трябва да участват активно в решаването на световните конфликти, съобщи Sky News.

„Ние имаме нужда от Америка в ролята й на международен полицай. Трябва да утвърдим нейната водеща роля в международните дела.

Огледайте се и ще видите, че светът е в пламъци. Сирия е разкъсвана от войни и конфликти, Ирак е на ръба на колапса , Либия е провалена държава, Русия дестабилизира Източна Европа, Китай демонстрира сила, а Северна Корея заплашва с ядрена атака. Имаме нужда от международен полицай“, заяви Расмусен. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681

    2 1 Отговор
    Вече не удържат страха си толерастките подлоги, мирише на ан..ен парфюм. Свършва ви хранилката и ви гони тежка депресия. Всички горепосочени конфликти са именно благодарение на световния полицай Фащ... в това число и идиотщините на Северна Корея. Няма как да съществува еднополюсен свят, не и с основа лъжа и измама.
  • 2 Урод

    0 1 Отговор
    До къде може да стигне умопомрачението на човека от 21ви век!
  • 3 бббббб

    0 1 Отговор
    Америка е новия Хитлер!
  • 4 Картър

    0 1 Отговор
    Расмусен е типично зомби, все едно от него е останала само човешката опаковката, а какво има вътре, не се знае. Погледнете го внимателно, не ви ли прилича на Росен П., на Митов, Ненчев, Бъчварова и Цветанов?
  • 5 Хасан

    0 1 Отговор
    Аз ли съм умен или тьпанари ги правят политици.. Не разбрах..каква Америка,,то заради Америка света е на тоя хал..Уолстрийт по време на кризата изгуби трилиона и за да си наваксат разбъркана света..и всичкия хаос е за шепа банкери на които им се иска печалба.
  • 6 ДДДДДД

    0 0 Отговор
    Кой дава право на тези клоуни да решават от името на народа?Кога е питан обикновеният гражданин кой да го охранява и кой да му е световен жандарм.Много скоро тези корумпирани лакей ще се изправят пряко срещу хорското възмущение и непоносимост.Нали щатите оправиха собствената си държава ми тръгна да оправя и стария континент.
  • 7 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Хаххахахахаха ние запалихме всичко ама не всичко гори затва се нуждаем от още бензин и които не ни даде бензин е против нато и саш
  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор
    Америка вече бе световен полицай и се провали. Сгромоляса се грандиозно. Света гори. Всички знаем как трябва да се постъпва с корумпираният полицай.

    Точно сащ дестабилизира Европа за да не върне златният резерв на европейските страни.

    Не Северна Корея а първо сащ заплашиха че ще нанесат ядрен удар срещу нея. На всяка крачка лъжи и преиначаване на действителността.
  • 9 Хасан

    0 0 Отговор
    Прав е Ердоган като казва че светът е по голям от 5(страните членки за сигурност)не може само 5 държави да решават съдбата на цялото човечество..трябва да има ново ООН с нова структура и по активна.. А не само чантаджии.. Нека и Германия да е там,и Япония, и Турция. Защо не и България..всички трябва да решават за съдбата на човечеството а не САЩ,Русия и някакви жабари
  • 10 стратокастър

    1 0 Отговор
    Хубаво сте го написали . Описали сте"толерастките подлоги", "Хитлер" "зомби " ..... но защо никой не написа какво и кой пречи на Русия да бъде и тя жандарм и втори полюс както тя самата желае както по времето на СССР?

    Коментиран от #12

  • 11 Марио

    0 0 Отговор
    Естествено, че тая ФОГА ще каже това. Представяте ли си генералния секретар на натото да каже друго. Той много добре си знае системата ако каже друго. Ще бъде обявен за национален предател с всички екстри. Така че ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НЕ Е НОВИНА!!! А поредното промиване на мозъци с едни и същи ключови думи АМЕРИКА ЖАНДАРМ в едно изречение. Другите ключови са РУСИЯ АГРЕСОР ВОЙНА пак в една мисъл.
    Те нали бяха световен жандарм по времето на Горби и Елцин. Кво направиха за световния мир, че нещо не разбрах? Война в Европа, война в Африка, война в Азия. И това са войни, които самите те къде подбутнаха, къде директно реализираха. Да не изпадам в подробности. Такъв ли жандарм искаме. Добре, че не се огледаха в България. Ние сме си едно буре с барут на което и клечка му е много.
  • 12 Марио

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "стратокастър":

    Има един документален руски филм. За съжаление не е преведен на нашенски по разбираеми причини. Той обхваща много голям период от време. СССР беше такъв жандарм докато съществуваше по тази абвиатура. Горби за да стане първия ПРЕЗИДЕНТ я продаде и разпадна, а Елцин пък я подари. По времето на Елцин което не го искаха като подарък, се разграби. Елцин вкара американски икономисти да управляват руската икономика. Те я докараха до абсолютен колапс. Ами, приятели. Една държава без икономика, без военни заводи какъв жандарм може да бъде. Американците нарочно или без да искат испуснаха този момент. Забравиха, че Русия във всеки труден период изглеждащ без изход е раждала гениални диктатори, като се почне от Иван Грозни, та до президента Путин. Всички те са печелили войните като победители. Естествено, че са имали и загубени битки, но важен е крайния победител. За Путин предстои да се докаже, дано му стигне жизненото време.
    Така че в този момент Русия е страна с която американците не само трябва да се съобразяват, но и да си свалят високия цилиндър да не го отвее вятъра. Путин да не и е алкохолика Елцин? Ако не са го разбрали, толкова по-лошо за тях.
  • 13 Morgoth

    1 0 Отговор
    На света му трябва жандарм и няма лошо това да е САЩ. Но този жандарм трябва да е подчинен на глобално правителство в което да вземат участие всички, които ще подлежат на контрол от него. В момента САЩ е просто един побойник, който диктува правилата от позиция на силата и само в свой личен интерес.

    Коментиран от #14

  • 14 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Избий си ги тея глупости за международните правителства и организации. Има ли някаква файда от тях, щом може шепа корпорации да диктува политиката на ЕС, САЩ и Канада - говоря за СЕТА и ТТИП. Като искат, просто да махнат митата и да имаш право на свободен вност, стига да отговаря на изискванията на съответната държава. Ама явно трябва да се прескочат тея неща. От ООН каква полза си видял, толкова пъти през последите 20г. трябваше да направи нещо, ама всъщност само смучат кинти. Според мен истината е в локални съюзи - примерно ние на Балканите и това е. Дойдат ли големите да ти се бъркат винаги ставаш нячия пионка.
  • 15 Киро

    0 1 Отговор
    Я как съскали трите трола, пишещи за шепа копейки!

    Разбира се, пишат по различни имена, че да внушават масовост.
    Нищо, че правописните им грешки едни и същи...

    Да, другари с ушанки, САЩ с всичките си кусури е най-добрия световен жандарм.
    Не бай ви Путя джуджето, дето ще умори народа си от глад, по пример на предшествениците си, ама да си начеше комплексите!

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Намусен

    0 0 Отговор
    Този има много мръсни тайни....
  • 17 кирилизатор

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    А безплтен бейкролс ще има ли?
  • 18 СССР

    0 0 Отговор
    Може да се правиш и на полицай и на жандарм в света, НООО ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПИТАШ ОТ МОСКВА ДАЛИ ТИ РАЗРЕШАВАТ! Хахахахааахаха!!!
    Пътят не е дълъг просто влизаш в КРЕМЪЛ НА КОЛЕНЕ и молиш! Хахахаха
  • 19 ЧЕСТНО

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    ЕДНО Е ЯСНО ВСИЧКО КОЕТО ПРЕДЪВКВАШ ТУК ДА СЕ ПОДРАЗБИРА НАОПАКИ.МНОГО БЕДЕН И ЕЛЕМЕНТАРЕН РЕЧНИК НА ЗАКЪСАЛА ИНТЕЛЕКТУАЛНО ПЕРСОНА ТЪРСЕЩА НАЧИН НА ИЗЯВА ОТ ВМИРИСАНТА И КИРЛЯСАЛА ПОЗИЦИЯ В КОЯТО СЕ НАМИРА.