2 087 6

Асандж: Жал ми е за Хилари

Той отрече сътрудничество с руски хакери

Росен Стойчев

„Уикилийкс“ не получи имейлите на Хилари Клинтън от Русия“. Това бе заявено от основателя на портала Джулиян Асандж в интервю пред RT.

“Лагерът на Клинтън се опита да произведе една маккартистка истерия, в която Русия е виновна за всичко. Тя твърди, че 17 американски агенции са потвърдили, че ние сме получили информацията си от руски хакери. Това е лъжа. Мога да ви кажа, че руското правителство не ни е предоставяло никакви данни,

Хилари Клинтън е само един човек. Чувствам съжаление за нея. Тя е просто човек, който е изяден жив от нечии амбиции. Тя обаче представя цяла мрежа от взаимоотношения с хора и конкретни държави“, заяви Асандж.

През последните няколко месеца „Уикилийкс“ представи около 30 000 имейла, свързани с кампанията на Клинтън. Някои разкрития доведоха до това, ФБР да възобнови разследването си срещу бившия държавен секретар на САЩ.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Марио
  Отговор
  1 13:41  03.11.16
  Да беше мислила когато ядеше кифтетата!?!
 • шлемник байкалскии
  Отговор
  2 16:36  03.11.16
  Не ги е получил директно от русия а през няколко пощенски кутии!
 • Хайдутин
  Отговор
  3 18:04  03.11.16
  Кво значение има от къде са след като са истина!!! И кво стана според американците виновен е този който казва кой е убиеца а не самият убиец! Егати демокрацията!

  Коментиран от #5

 • кроко
  Отговор
  4 21:13  03.11.16
  Уики лийкс ги маше още преди русия да стане врга, така че както казва хайдука, важно е съдържанието. Не като наш тиквьо като излезе запис с него и почваме да разискваме кой го е направили изнесъл, а не каквео е говори в него.
 • Марио
  Отговор
  5 21:20  03.11.16

  До коментар #3 от "Хайдутин":

  Напълно си прав. Все пак тук не става въпроса за някакви си имейли, а за яка корупционна баджанашка система, свързана най вече с Обама. Не директно, а през родата. Защо мислите, че толкова ревностно иска да я види президент? Ами много ясно. За да му се размине, а и лапачката да продължи. За негово съжаление не всички може да купиш с кинти или пък да изплашиш. Явно такъв е шефа на ФБР. А и може да е отговор на някаква заплаха. Нищо не се знае с точност. Важното е, че мръсните и задници лъснаха и цял свят видя колко струва тяхната псевдо демокрация.
 • Къде е истината
  Отговор
  6 11:09  29.11.16
  Жал ми е за всички хора, които вярват на Асандж и тази пропаганда, в която един човек се издига над света и твърди, че дава истината на хората на порции - според времето, мястото и събитието или по-точно срещу конкретни личности и държави. Всички са изпълнени с омраза, всички викат "хвърляйте и тези и тези в затвора"!!! Това да ви прилича на едни други времена, но днес с похватите на интернет и кибер атаките? Похватите са същите - средствата различни. За българите преди 50 г. е било истина, че редица техни съграждани са били престъпници, убийци - всичко снабдено с "истини" и "доказателства". Определно САЩ губят тази информационна война срещу Русия - какво ще ни се строполи - само не смея и да си помислям. Лошото е, че хората започват да симпатизират на очевидни диктатори, авторитарни типове, аргоантни, нагли в свята пропаганда, готови да сринат човешкия живот с всички средства. И този образ е адмириран от мнозинството в света. Бил "силният" образ!?? Ужас ме ме обхваща като си помисля колко още такива "истинни" канали като Уикилийкс могат да тръгнат. И ми настръхва косата от такива "пророци" като Асандж, крали и издирвани за хакерство и кражба на пари. Жалка история. Очернят всички политичсеки неудобни фигури във всички държави с абсолютно невероятни обвинения, разграждат обществото, внушават му липса на уважение към всякакви институции, правейки ги ниски и долни с изтичащи клюки и недоказани връзки и обвинения. Пускат вируса на за разпада на ценностите - д

Напиши коментар:


Публикувай