1 885 15

Асад: Войната в Сирия е като тази в Югославия

Той подкрепи Сърбия в претенциите й към Косово

Росен Стойчев

Западът иска примирие, когато терористите, а не цивилните, са в опасно положение. Това бе заявено от сирийския президент Башар Асад пред сръбския вестник „Политика“.

„Западът използва примирията, за да предостави логистична подкрепа и пари на терористите. Така те стават по-силни и започват да атакуват отново. За САЩ терористите представляват силна карта, с която те могат да играят в арената на Сирия. Западът е отговорен за пропадането на примирието в Алепо.

Самолети на оглавяваната от САЩ коалиция умишлено атакуваха позиции на правителствените сили, защото те ограничаваха влиянието на Ислямска държава.

Ние подкрепяме Сърбия в отказа й да признае Косово. Войната в Югославия бе представена така, сякаш Западът се намесва, за да защити една група хора от друга група хора. Така представят и войната у нас. В действителност Западът не го е грижа нито за сърбите, нито за сирийците. Терористите дойдоха в Сирия през Турция с подкрепата на турското правителство, като всички знаеха, как турски камиони извозват петрол от контролираните от тях находища. Терористите започнаха да отслабват след намесата на САЩ. Това е истината“, заяви Асад.  

Сирия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мирко
  Отговор
  1 14:37  03.11.16
  Последното изречение кой го измисли??
 • кроко
  Отговор
  2 15:09  03.11.16
  Вярно! Росене, 100% Асад е казал „Терористите започнаха да отслабват след намесата на Русия. Това е истината.”
 • Гост
  Отговор
  3 15:21  03.11.16
  Значи трябва да дойде НАТО!
 • Гост
  Отговор
  4 15:25  03.11.16
  Зависи кого обозначава като терористи

  Коментиран от #7


 • Домакин
  Отговор
  5 15:52  03.11.16
  Че то НАТО си е там.Турция от кои е?
 • Реално
  Отговор
  6 16:47  03.11.16
  Намерете интервюто и какво казва Асад-в последното изречение вместо написаното тук той казва Русия...нещо май се занимаваме с политическа дезинформация и тотална пропаганда?!????
 • Morgoth
  Отговор
  7 17:13  03.11.16

  До коментар #4 от "Гост":

  Съвремената дефиниция за терористи е следната - "Групировка действаща срещу нас в близкия изток". Така го дефинира Асад, така го дефинират и САЩ, и Русия, и Турция.
 • Марио
  Отговор
  8 20:37  03.11.16
  Терористите не са само тези, които взривяват. Терористи са тези, дето тероризират независимо от способа. Едни терористи си поставят условия, а други го правят за собствено удоволствие. Много интересно ако махнат Асад, кой ще сложат? И този когото сложат какво може да направи сам за Сирия? Коя ще е тази обединяваща фигура, която да обедини двете враждуващи страни. Няма и не може да има такава фигура. И да го няма Асад, войната ще продължи до пълна победа на една от страните. При по-предното примирие, което президента Путин даде, за да могат американците да отделят умерената опозиция от терористите, те самите американци го нарушиха като на третия ден унищожиха военна колона на правителствените войски на Сирия. Било грешка!!! Ниц бе, Ламби, не на нас тия. Терористите явно са знаели предварително за удара, защото атакуваха веднага позициите на сирийските войски. Ето това е думата на американеца, по зле от думата на византиеца. В последното изречение на статията или нарочно, или по погрешка е написана САЩ, а не Русия. Добре е да се поправи.

  Коментиран от #9

 • кроко
  Отговор
  9 21:17  03.11.16

  До коментар #8 от "Марио":

  Ако се остави в ръцете на американците, съдбата на Сирия 90% е сигурно че ще бъде като на Ирак и Афганистан - в общи линии и за тях двете сме слушали същите неща, които в момента дрънка за Сирия трола деси-стоян.
 • стоян георгиев
  Отговор
  10 22:55  03.11.16
  тя и така ще завърши асад на бесилото ,а жена му в русия подобно на фамилията милошевич.жалко за изтрепаните цивилни.

  Коментиран от #11

 • Марио
  Отговор
  11 23:06  03.11.16

  До коментар #10 от "стоян георгиев":

  Тоя път обаче нещата са различни. Има нов участник, който не е съгласен с този вариант и ще трябва щът не щът да се съобразят с това. Сбъркаха и сметките на американчетата. Интересно обаче ще е ако пак изберат Асад на законните избори. Те тогава ще е сеир.
 • Диди
  Отговор
  12 23:46  03.11.16
  Асад ще остане но не за дълго време,а Русия няма да рискува зъради Асад.С войната във Сирия Русия искаше до покаже че е военно силна,и показа.Но след войната Русия няма да рискува заради Асад.Русия ще се съгласи заедно с другите държави да поставят президинт на Сирия,тя трябва да се погрижи и за мир във Сирия.
 • Хасан
  Отговор
  13 00:19  04.11.16
  Запада дестабилизира Сирия..Целта беше да се военната база на Русия в Сирия..проблема е че Обама вместо редовна войска или Нато използва терористи. По евтино е..и сметката като не излезе бедния Ердоган я плаща..той уж "подкрепя" Идил и прави бизнес с тях, а те пък само Турция бомбардират
 • Реджеп
  Отговор
  14 05:51  04.11.16
  Този дингил,човркомразец,разклати целия свят.Съсипа милиони хора. Той не заслужава да диша. Само някои сърахливрц може фа постъпва така.Още колко ще го търпим този мракобесвн коварен кръвопиец?
 • Kcaniba
  Отговор
  15 07:21  04.11.16
  Последното изричение е от Козяк!!! САЩ са там от 4години!!!! И нищо освен задълбочаване за кризата не са допринесли!!! Асад направи точното сравнение!!!

Напиши коментар:


Публикувай