4 Ноември, 2016 09:26 4 991 9

Асандж: Клинтън знае кой финансира Ислямска държава

  • джулиан асандж-
  • ислямска държава-
  • хилари клинтън

Според него това са правителствата на Саудтиска Арабия и Катар

Асандж: Клинтън знае кой финансира Ислямска държава - 1
Снимка: БТА/АP

В своя кореспонденция Хилари Клинтън признава, че е наясно, че Саудитска Арабия и Катар финансират групировката Ислямска държава. Това заяви основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж в интервю пред RT.

“Има изпратен от Клинтън имейл до председателя на нейния избирателен щаб Джон Подеста. Той е изпратен през 2014 г., малко, след като тя напусна поста на държавен секретар на САЩ. В него се казва, че Ислямска държава се финансира от правителствата на Саудитска Арабия и Катар. Аз вярвам, че това е най-важното писмо в цялата поредица“, заяви Аасандж.

Той подчертава, че в писмото се казва, че „не отделни шейхове, а правителствата на Саудитска Арабия и Катар финансират Ислямска държава“. Според Асандж най-голямата оръжейна сделка в света е на стойност от $ 80 млрд. Тя е между САЩ и Саудитска Арабия, като е включена точно в мандата на Клинтън като държавен секретар.

„В мандата на Клинтън като държавен секретар обемът на износ на оръжие на САЩ е нараснал близо два пъти“, допълни Асандж.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жщг

    0 0 Отговор
    Руснаците нищо ли не "закачиха " от тоя пазар на оръжия че зачекнаха темата?

    Коментиран от #2

  • 2 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "жщг":

    Големите военните заводи на руснаците са заредени с поръчки до 2018 г. Това е информация от 2014 г. Така че тях не ги бърка тази поръчка. Все пак за да има война е необходимо поне две страни. Едната въоръжава един, а другата друг. Така е честно. А и да искат, нямат физическата възможност да въоръжат целия свят. Това обаче няма нищо общо с темата на станалото. Тук говорим, че американците чрез саудитска арабия и катар са снабдили ТЕРОРИСТИ със съвременно оръжие!!! От твоя коментар излиза, че Русия е виновна дето е зачекнала тази тема, а не ония дето са продали и продължават да продават оръжие на лудите джихадисти!!! Утре може и ядрени ракети да и продадат, щом плащат яко. Тия чаршафосани безмозъчни мумии малко и требе да направят от градина - пустиня населена само с хлебарки.
    Лошото е и това, че Килъри не само е знаела предварително крайния получател, но и го е направила.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Много е важно пред кого се дава това интервю-пред държавната ИМ телевизия. А там друго НЕ МОЖЕ да се каже!

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Що, бе! Да отидат CNN и т.н. да вземат интервщ от Асандж, той едва ли ще им опткаже. Уикилийкс съществуват още преди Русия да стане враг №1, така, че не се опитвай да го обвиниш в лъжи.
  • 5 Гост

    0 1 Отговор
    Въпрос към Кроко:каква е логиката с.арабия и катар да спонсорират ислямисти при положение че това е пречка да си построят тръбопроводите за газ и нефт към европа?

    Коментиран от #7

  • 6 Мислител

    1 0 Отговор
    Каквато е логиката да платят за 1500джамии в България
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Пречка за тръбопровоите може да са Асад или Иран. Логики много, например чети малко в интернет за шиити и сунити - там, дето стават зверствата са все шиити, а сунити ги вършат, СА са сунити. Четеш и отсяваш според способностите си.
  • 8 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    да,определени среди в катар и суадитска арабия ,както и групи в оае спонсорират радикалния ислям не от вчера,тва го знае всеки дето се интерасува от темата,а клинтън е доста запозната:),а и не е таина!всъщност основния проблем е че петролните монархии са лоялни към сащ и европа по отношение на политиката с горивата ,което им позволява да си правят такива волности.за съжаление демокрацията като хуманен модел си има и недостатъци ,но кво да се прави.що се отнася до огромните оръжеини поръчки и доставки ,те не стигат до ислямска държава и алкаида.терористите воюват с руско оръжие произведено предимно на балканите ,а именно в българия,сърбия и румъния.

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    "терористите воюват с руско оръжие произведено предимно на балканите ,а именно в българия,сърбия и румъния."

    А кой им го доставя?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания