909 5

Саркози: Русия и Иран са ключови за Сирия

Според него Франция трябва да започне диалог с двете страни

Росен Стойчев

Без Русия и Иран е невъзможно кризата в Сирия да бъде овладяна. Това заяви бившият френски президент Фрнасоа Оланд пред BFM TV.

“ Тези, които търсят споразумение за Близкия Изток без Русия и Иран, просто не разбират нищо от външна политика“, заяви Саркози. Той добави, че Франция трябва да започне диалог с Русия, Иран и Саудитска Арабия.

„Без това няма как да бъде постигнат резултат“, заяви Сакрози.

В момента Саркози е кандидат за президентската номинация на консерваторите. Изборът трябва да бъде направен на 20-ти ноември. 

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Диди
  Отговор
  1 14:20  05.11.16
  Тоя мисли че казва нещо ново.
 • кроко
  Отговор
  2 15:14  05.11.16
  Е тоя е един от ключовите виновници за разрухата в Либия и всичката паплач, която минава през страната на път за Европа. Италианците трябва да са му много благодарни.
 • Диди
  Отговор
  3 15:28  05.11.16
  Европа плати 50 млн.на Кадафи,след като той заплаши Европа,или да плащат или ще пусне бежанците към Европа.А италианците сами се оправяха със Кадафи,тъй като за бежанцитее близката ,,точка,,до Европа е Лампедуза.Така че Саркози малко късно идва със това изказване.

  Коментиран от #4

 • кроко
  Отговор
  4 16:27  05.11.16

  До коментар #3 от "Диди":

  Да ти кажа, 50 милиона ми се струва толкова дребна сума, че или трябва да е било годишно, или нещо лъжат. Не си представям Кадафи да е изнудвал за 50 милиона ЕС, при наличието на газ в Либия. Може да е било някакво споразумение.
 • Диди
  Отговор
  5 17:05  05.11.16
  Кроко,разбира се за година.

Напиши коментар:


Публикувай