Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 14:33 2 728 29

Германия вече трудно изтърпява Турция

  • германия-
  • арести-
  • турция

Външният министър привика турския посланик

Германският външен министър Франк – Валтер Щайнмайер призова турският посланик в страната, заради арестите на опозиционни депутати в Турция през днешния ден, съобщи „Ройтерс“.

„Среднощните арести на кюрдски политици и депутати представляват рязко изостряне на ситуацията в очите на външния министър“, зави говорителката на германското външно министерство – Савсан Хебил.

Тя подчерта, че Анкара има право да отговори на опита за преврат в страната през юли, но това не трябва да се използва като оправдание за преследване на политическата опозиция.

През тази сутрин в Диарбекир беше задържан председателя на Демократичната партия на народите - Салахатин Демиртас.

Говорителят на германското правителство Щефан Зайберт също осъди арестите. Подобна позиция беше изказана и от върховният представител на ЕС за външната политика Федерика Могерини.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 0 Отговор
    Кво беше - държавата Пуйка в ЕС ли?
  • 2 Диди

    1 0 Отговор
    Не мисля,че Турция ще влезе във ЕС.
  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    Еще типично по немски.. Нали бяха обещали 3 милиарда..сега се удържат...ей на тоя дядо му сигурно е бил в Аушвиц на смяна
  • 4 Хасан

    0 1 Отговор
    Диди разбери..фронта беше далеч от нас.. Турция удържаше.. Окото на бурята беше в Ирак след това в Сирия.. Ако се премести към Турция то и нас ще повлече.. Бог високо Германия далеко..

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ами че ВИЕ също духахте в бурята - кой се облажи от петрола на ИДИЛ, кой лапа кинти за лечение на терорисите, кой правеше коридори за преминаване на терористи от турция в Сирия, що за толкова години не заловиха един терорист, при положение че цяла европа говори как от нея също идват терористи и преминават през турция, а в Цариград си намират свързки? Как сега можете да залавяте трористи, а тогава не можехте? Ще си сърбате попарата и няма да се оплаквате!

    И от къде на къде да ви дават 3 милиарда, като турция подкрепяше войната в Сирия и ИДИЛ? Вярно че и тея, дето ги дават, също участват в тая война, ама ердоган не изрева тогава че са му опряли пистолет в главата, а се хвана доброволно на хорото.

    И щом като веднъж се изрази с НИЕ за турците, повече не си позволявай да употребяваш НИЕ за България и българите.
  • 6 Диди

    1 0 Отговор
    Ердоган подкрепяше терористите,ранени терористи бяха настанявани във болници във Турция,това не може да се отрече,даваха и по телевизията.Ердоган иска да се направи за по велик и от Кемал Ататюрк,но няма да стане такъв.Ататюрк е казал,че религията и конституцията трябва да се гледот отделно,а какво прави тоя,който е към,,мюсюлманските братя,,?Във Египет Ал Сиси осъди така норечените,,мюсюлмански братя,,а и Мурси е осъден.Ердоган предизвиква гражданска война.
  • 7 Хасан

    0 1 Отговор
    Колко е трудно да си инакомислещ и да си изразяваш мнението си.. Добре и аз малко ще сваля нивото.. Отворих си ракията.. Диди ти си по начетена и на аргументирана.. Това искам да кажа че ако той е диктатор това е добре защото задържа целия арабски свят да нахлуе в Европа.. Кадафи си отиде и Европа се напълни с африканци.. Ако Турция се дестабилизира на НАС лошо ни се пише.. Ще нахлуят пакистанци,кюрди,иранци и затова трябва да поддържаме Ердоган да се стабилизира
  • 8 Хасан

    0 1 Отговор
    Кроко.. Опозицията в Сирия е въоръжена и създадена в Цру лагерите на територията на Турция от американски и западни военни специалисти.. Целта им беше да се събори режима на Асад и Русия да няма военна база в Сирия.. Чети Уолстрийт журнал,
  • 9 Хасан

    0 1 Отговор
    След като не успяха сметката остана за Ердоган.. И просто ги изоставиха като Рамбо във Виетнам.намериха си други бойци.. Пкк
  • 10 Хасан

    0 1 Отговор
    Целта Диди беше като Садам да го подтикнат да влезе в Сирия и след това да го обявявят за диктатор но не се получи..и сега по цял свят почнаха пропаганда че е такъв.. Трябва да го подкрепим.. Единствено той ще ни спаси от колониализма на запада

    Коментиран от #11

  • 11 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Има някаква логика, но и аз не мога да преценя кое как е, щото всеки може да си пише всичко и ако искаш да вярваш, ще намериш в какво да повярваш; ако не, ще намериш в какво да се усъмниш. Но въпроса е че арабския свят си беше ОК до преди 15г. Преди 5 г. започнаха разните събития, очевидно инспирирани от вън. И по твоята логика, излиза че Ердоган сам е искал да играе ролята на този, който пази Европа от мюсюлманите. Според мен е съзнавал какво става и ще стане, но нещата излизат извън неговия конторл и възможности и той е този, който иска за чужда сметка да е обяда. А всъщност не България и другите държави от ЕС лапаха кинти от нефта на ИДИЛ. Аз мисля че Европа сама ги кани и нарочно не ги спира и връща и нещата са доста по-дълбоки. Т.е. ердоган си е брънка по веригата, както и Европа. А какво според теб са решили да правят с ПКК? Мислиш че с ПКК ще свялат Асад ли? Няма как. И в крайна сметка като казваш ние, нас и т.н., какво визираш - Турция или България? Или грешишв преценката си, или ердогане бил много глупав в преценката си когато се е хващал на хорото.

    Според мен работата стана така, защото го усетиха че се опитва да извива ръце и освен това е податлив на руснаците, след като те му секнаха всякакви кранчета. На тях им трябва верен човек, пък няма значение какво ще става с Турция. А ердоганчо в момента е изцяло зависим от Русия, щото ако Путин каже "Добре, махаме го!", просто изчезва. Той си мисли че с руски проекти може да си купи сигурност и сиг

    Коментиран от #14

  • 12 Хасан

    0 1 Отговор
    Ей Кроко най накрая един обективен анализатор. Да Ердоган се хвана на хорото..Запада го нави да бъде пример за мюсюлманския свят..или казано образно -забрадено момиче и момиче в къса пола си гледат Айфона и си пият кафе в Старбокс.. Или казано либерална ислямска държава ориентирана към Запада..погледни сериалите.. Те бяха направени за ислямския свят..именно да видят тая сцена.. А не за Балканите или Европа.. Защото е съвсем друга култура...но нещо не се получи,някой някъде сгреши.. И май причината е икономическата криза на Запад..просто трябваше война някъде и трябваше враг..
  • 13 Хасан

    0 1 Отговор
    Кроко.. Отивам за ракия.. В къщи ми свърши.. После ще продължим
  • 14 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    +1
    Много точен коментар
  • 15 Хасан

    0 1 Отговор
    Къде е Диди?!таман отворих ракия и жената я няма.. И тя изчезна
  • 16 Хасан

    0 1 Отговор
    Кроко..тука ли си?!няма те.. Искам да ти кажа че в началото на деня и Турция и Запада тръгнаха да правят "оранжева революция","арабска пролет "но уви сметките не излязоха.. Германия трябваше да направи оранжевата революция в Грузия и Украйна ама Путин каза шах..Турция се опита да направи арабска пролет в Сирия,Йемен и другите арабски страни но Путин пак каза шах..и какво стана сега?? Евросоюза се цепи НАТО се пропуква.. И почнаха караници а Обама само гледа отдалече ама и той ще изпусне юздите

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Може и така да се каже. Но не мисля че Турция се е опитала да направи пролетта в Сирия, а и нямам идея защо точно стаха тия патаклами - както казах, версии много. Ердоган по-скоро се размечта нещо да играе голяма роля, повече от регионална и значима в ислямския свят. Но не тръгна с почтени похвати и настрои доста, не само съседи, срещу себе си. Както и да е, най-грубата му грешка беше че свали самолета. Там е разковничето: дали са го подкокоросали или той сам си е въобразил нещо. Също и с преврата - да има логика да искат да го махнат, но има и на него са му нужни противници за да е на власт. Според мен най-умния му ход сега ще бъде да стабилизира колкото може и Турция и Сирия и съседите и да се оттегли. А дали ще сложи с финес негов човек и дали ще си научи урока и ще поеме по нов курс, е въпрос на време да се разбере.

    Иначе това, което казваш за културата, мисля че е част от ролята, която турция иска да играе в ислямския свят. Иначе излиза че неоосманизма е западен продукт, а не мисля че е така! И винаги съм се чудил защо мюсюлманите правят като хриситяните - отиват някъде и с оръжие искат да налагат тяхната култура, като в същото време реват срещу западняците, които това правели. Ми, дай пример и хората ще те последват сами. И доброволно ще бъде много по-трайно, а не като тия демокрации, наложени със сила. Комунизма и то същата работа.
  • 18 Хасан

    0 1 Отговор
    Кроко.. Ти си моя човек.. Много обективни анализи..браво..Ердоган беше създаден от Запада..и къде видя мюсюлманска страна да напада някого.. Единствената демократична ислямска страна това е Турция,либерална,пазарна икономика, отворена към Запада.. Икономиката е обвързана към Запада.. И затова и турците не могат защо Запада поддържа кюрдски терористи..ПКК е "марксистка ленинска комунистическа организация която води въоръжена борба за диктатурата на пролетариата ".Мнозинството от кюрдите живеят във феодално крепостно селячество и ПКК също като болшевиките вярват че директно от феодализъм ще прескочат на социализъм.. И Запада вика да можете.. Ама нали бяхме против
  • 19 факти

    0 0 Отговор
    Турция заминава турската лира губи позиции,кюрдите ще си направят държава.Ако турците не се усетят да махнат Ердоган много ще ги заболи.
  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    ердоган ,усилено се опитва да преобразува турция в русия :)!султана и царя обаче ще завършат като техните предшественици в нациска германия и ссср .лошото е че ще страда и останалия свят покраи техните мераци за обсебване на властта.

    Коментиран от #21

  • 21 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Темата е за Турция, не за Русия! Не може втората част на всяко твое изречение да е свързано с Русия. Примерно- Ти ще умреш, така както умират отглад хората в Русия, Ти си глупав, така както са глупави управляващите в Русия. Италия се срина от земетресенията и заприлича на Русия. Светът е скапан, защото Русия е скапана. В нашия квартал спря тока, в Русия си спира редовно.
    Деса-Стоян е продажно така, както са всички в Русия!

    Коментиран от #23

  • 22 Хасан

    0 0 Отговор
    Русия е голяма страна.. Трябва да си признаем..и пак излиза на политическата сцена.. Пак се раздават картите за нова ръка покер..Англия излезе от съюза и иска да е самостоятелен играч,Турция иска да седне на масата и той да играе, Германия се двоуми,дали да влезе в игра или нет!!!нов световен ред..масони,илюминати
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Трол":

    темата за турция е коментирам и съвпада с положението в русия.след идването на ердоган на власт една по една се обезличават институциите в турция както това се случи след идването на путин в русия .кво тук те притеснява не знам?тва че русия е проблемна за европа в момента и в частност за българия едва ли е някаква голяма новина.що се отнася до моето мнение и отговори ,те са в противовес на вашата група дезинформатори дето лъжете и мажете в руска полза.коментарите ви за турция ,америка ,япония или сирия винаги са свързани с руския интерес в ситуацията и дори да не споменавате русия директно си личи кво имате предвид от километри.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    А що не направи аналогия със САЩ, ами се сети за Русия. В САЩ корпорациите дърпат конците и пак няма институции. Нешо да виждаш свобода на слово там, щом милиардер като Тръмп казва че медиите съсвем целенасочено говорят за негови забежки от преди 10-15г. вместо да се занимават със същността на Хилъри. А действията срещу РТ? Много демократини, много свобода на словото, а!

    Освен това, така както ти намираш руски интерес във секи наш коментар и ние намираме американски интерес във всеки твой. А ся де, кой е прав? На този въпрос може лесно да ми отговориш, като ми кажеш колко НПО-та с руско финансиране има в България и колко с американск финансиране?

    Да чакам ли отговор, или да чакам от умрял писмо?

    Коментиран от #26

  • 25 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    И на теб си ти личи отдалеч, че се чудиш как да свържиш двата края и си готово на всичко за няколко цента. бедно си, личи ти още по-отдалеч, нямаш необходимия умствен капацитет да се дправяш спелементарни неща в живота-личи ти много, много отдалеч. Комплексарче си и мъничко злобарче(тука трябваше да вмъкна нещо за Русия?).

    Коментиран от #27

  • 26 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "кроко":

    кроко ,да сравняваш стандартите на сащ по отношение на демокрацията с тези на русия е все едно да сравняваш жив с умрял.тръмп в момента води предизборна капмпания и тя е насочена към масовката .затова се правят и опростенчески послания .тва не пречи обаче да обърнат хастара на личния живот на кандидатите не от 10 ,а от 100 години назад.когато тва го направят в русия с руските кандидати за президент ще имаш право да сравняваш,до тогава само гледя и се учи,как се проверяват кандидат президенти и през ква конкуренция преминават докато стигнат финала.иначе кво ще пишете вие си е ваша работа,а кво ще пиша аз моя.както казах и преди съм казвал в българия група алитерати ,платени при това водите кампания за съботиране на процесите на интеграция на българия в европа ,което е пагубно за българския народ и държава и няма как аз като гражданин да не взема позиция и да не реагирам,на тази свинщина.
  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Трол":

    то се вижда кво става като пробваш да опонираш по същество.шутчета в тиквата и почваш да сменяш никовете и да пишеш за шушита и джакузита :),не си само ти на тоя хал споко.наритвам ви добре щото истината е моя съюзник.тва е много силен коз шъ знаиш.що се отнася до русия ,аз за разлика от много европеици съм чел доста от и за ленин и сталин та знам кво се случва в тъпата ти главичка,като тяхна производна.та номерата остави русия щото тя не е виновна ,но аз ще напъвам индиректно темата при мен няма да мине.щото критикуваики ес или нато вие не го правите с конструктивни намерения ,а с цел да създавате необходими идиоти по системата на вожда и учителя,та не се надаи да те оставя ,даже не 100,а 1000 ника да смениш!
  • 28 ЗАПОЗНАТ СЪС СИРИЯ

    0 0 Отговор
    ЩОМ ГЕРМАНИЯ МНОГО ОБИЧА КЮРДИТЕ ЩЕ И ИЗПРАТЯТ НЯКОЛКО МИЛИОНА КЮРДСКИ ЦИГАНИ+4 МИЛИОНА АРАБИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК !!! ГЕРМАНИЯ ДА НЕ ЯДОСВА ЕРДОГАН,ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО И БЪРЗО ЩЕ НАРАСНЕ С ОКОЛО 5 МИЛИОНА МУРГАВИ ГРАЖДАНИ !!!
  • 29 Диди

    0 0 Отговор
    Грешиш,ако Ердоган пусне бежанците към Европа,то Турция ще е тази която ще загуби най много.Европа ще бъде принудена да затвори границите си,защото във противен случай ЕС може да се разпадне,а това Европа не може да си позволи.
Новини по държави: