Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 10:20 1 998 3

Русия и САЩ се плашат с кибер апокалипсис

  • русия-
  • хакери-
  • сащ

Хакерската война между двете страни в действие

Американски военни хакери са проникнали в електрическата мрежа на Русия, телекомуникационните мрежи и командните системи на Кремъл, съобщи ABC.

Според правителствени източници този факт прави системите уязвими за удари от секретни американски кибер оръжия. Американски официални лица отдавна твърдят, че Китай и Русия са атакували със зловреден софтуер основни обекти на САЩ. Така те подготвят полето за свои кибер атаки.

Подобни действия са предприели и от Вашингтон. Очаква се Русия да извърши кибер атаки по време на изборите в САЩ, свързани с разпространението на фалшиви документи и фалшиви профили в социалните мрежи с цел дезинформация.

В петък считаният за близък до Русия хакер Guccifer 2.0 обяви, че може да наблюдава изборите в САЩ „от вътре в системата“.

В момента американското правителство взима мерки за борба със заплахата, каквито не са виждани в президентски избори до сега. Американски военни често твърдят, че разполагат с най-напредналата кибер система, но не дават повече подробности за нея.

През 2014 г. директорът на Агенцията за национална сигурност адмирал Майк Роджърс потвърди, че други държави могат да имат електронен достъп до всяка критична сфера в САЩ, включително и производството на химически оръжия. Все пак АНС също са известни с това, че постоянно проникват в чуждестранни мрежи.

Според експерти, ако Русия започне хакерска атака срещу критични американски инфраструктури, САЩ ще могат да изключат част от руските системи. Все пак такива атаки не биха били нещо ново, след като през 2003 г. американците проникнаха в системите на Ирак и разпратиха съобщения до местните генерали да се предадат.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Руснак и хакер - две несъпоставими неща

    Коментиран от #2

  • 2 раптър

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Кон и простак -две абсолютно съпоставими неща : американец и коректност- две несъвместими неща: кравар и фъшкия - две абсолютно идентични неща.

    Коментиран от #3

  • 3 999

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "раптър":

    Една единствена поправка ако може "прост продажен простак"