766 5

Обама: Понякога военната намеса само влошава нещата

Той призна, че подобни решения са най-тежки за един президент

Росен Стойчев

По целия свят се случват лоши неща и естественият инстинкт е да се намесиш. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в интервю за HBO.

Той добави, че понякога намесата в делата на трети страни само влошава ситуацията.

„По някога нашата намеса оказва влияние, но понякога има примери, в които последствията водят до още по-големи трудности. Трудно е да определиш какви ще са последиците. Това е един от най-големите проблеми за един президент“, заяви Обама.

Той подчерта, че такива операции имат за цел да защитят американците от терористични групи.

„Когато си говорим за защита от Ал Кайда и Ислямска държава, военната помощ е необходима. Когато говорим за международна сигурност, важни са съюзите. Важна е работата на международната арена“, заяви Обама.


 


 

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 21:13  05.11.16
  Аз съжалявам Обама. По видимо не е много лош човек, има добър произход и образование, но е беден и това го превърна в марионетка на военно провишления комплекс. Ако беше милиардер като Тръмп нямаше да направи всички тези войни и да избие толкова много народ. Определено си заслужи едно дълго летуване в Геената, където ще може да изпита всяка болка на хората които бяха прегазени от него.

  Коментиран от #4, #5

 • 999
  Отговор
  2 21:14  05.11.16
  Тоя откри Америка.
 • tost
  Отговор
  3 22:06  05.11.16
  Ми кой създаде Алкайда и Ислямска държава бе душко?Естествено КГБ,само че американското :)
 • Капота
  Отговор
  4 07:25  06.11.16

  До коментар #1 от "Картър":

  Прекалено е нахакан негърът обама !!! това му качество, което го прави да изглежда лидер знаещ и можещ всъщност се оказа дефект ! циганска наглост която на практика му пречи да гледа трезво и ясно на нещата и да изпитва вина и състрадание
 • Капота
  Отговор
  5 07:30  06.11.16

  До коментар #1 от "Картър":

  Обама е избил е милиони без причина, осакатил е стотици хиляди + изнасилени, малтретирани и седи гори на снимката и жестикулира като възпитан и ерудиран човек, трябва незабавно да го екзекутират, да му отрежат главата показно по СНН

Напиши коментар:


Публикувай