Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 11:04 2 255 6

Асад: Води се световна война срещу Сирия

  • башар асад-
  • война-
  • сирия

Той заяви, че действията на Русия в страната се основават на морала

Политиката, която Русия провежда в Сирия се основава на морала и международното право. Това заяви президента на Сирия Башар Асад в интервю пред The Sunday Times.

На въпрос кой диктува правилата в конфликта – Дамаск или Москва, Асад заяви: „Естествено, че ние вземаме решенията“.

„Руски военни се намират на нашата територия от 6 десетилетия. Нашите отношения се основават на две неща: морала и международното право. Дори, когато те имат собствена гледна точка, се съобразяват, че това е нашата страна и че ние трябва да решим. Те не ме третират като марионетен президент. В Москва знаеха, че Сирия губи войната с тероризма и че тероризмът ще надделее и в Европа, което щеше да се отрази и на Русия, както на всички в света.

Западът е все по-слаб и не обяснява на хората какво наистина се случва. Ислямска държава извършва незаконен добив на петрол и използва иракски петролни полета, които са под контрола на американски сателити. Русия се намеси в ситуацията и ДАЕШ се свива.

Това е световна война, но световна война срещу Сирия. Десетки страни застанаха срещу нас, подкрепяйки терористите и осигурявайки им логистична подкрепа. На наша страна се биеха само сирийци, като имахме някаква подкрепа и от Хизбула. Имахме някаква помощ и от Иран, но те ни изпратиха само офицери за обучение.

Ние трябваше да се бием с неограничен резерв от терористи и имахме проблеми. Военната помощ на Русия и Иран ни помогна да стабилизираме ситуацията.

В момента 70% от сирийското население е под контрола на правителството. Ние обаче изпращаме ваксини на децата, които живеят в териториите, контролирани от ДАЕШ. Изплащаме заплати и на служителите, за да видят, че държавата все още се грижи за тях. Никога не сме използвали химическо оръжие“, заяви Асад.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тот

    0 0 Отговор
    Браво, г-н Асад - аз лично Ви вярвам! Прессата по света често е наемна тя публикува каквото редакторите одобрят, а често те за пари биха писали каквото искат от тях. Успех срещу джихадистите и не само при вас, а и навред - те натрисат една тоталитарно примитвна диктатура - доста от елементите и ни натрисат дори местните ни политици червени сини и дори патриоти - визирам задължинтелно гласуване ид руги. Познат ни е терора над главите ни отдавна. дано си възстановите страната и свестните хора си възстановят домовете и живота! Аз поне лично не съм срещу вас защото не харесвам войните. Е ако трябва да се защитава човек е друго. Благодарим и на Вас и на руснаци Хизбула иранци и всички, които застанаха на войната српещ терористите! Те са солта на живота както се пише в някои писания. те са доброто, а терористите империалисти злото. Успех!
  • 2 Хохи

    0 0 Отговор
    Велик!
    Браво на Асад!
    Англия и Америка в скоро време съвсем ще изгният от тяхната алчност.
  • 3 Гого

    0 0 Отговор
    Много им се искаше на Американците да разделят Сирия ама през крив макарон ще я гледат. Няма по големи нещастници от Сащ
  • 4 Картър

    0 0 Отговор
    Ако Асад си бе подал оставката, всичко в Сирия щеше да мине мирно и кротко. Разбирате ли??? Асад не е крал, не е айятолах, не е емир, нито халиф и никъде не е писано, че трябва да управлява доживот. Всички тези сирийски бежанци от там просто са ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ СОБСТВЕНИТЕ МУ ХОРА НЕ ГО ПОДКРЕПЯТ. Мислете с главите си, не с чужди!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 КЪДЕ Е ООН КЪДЕ СА МЕЖД

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Картър":

    А КОЙ МУ Я ИСКА .НЕНАСИТНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ПРЕОБЛЕЧЕН В ИДИЛ И МЕДИЙНО ЗАЩИТАВАН ОТ ПРОДАЖНИ НИЩОЖЕСТВА.
  • 6 Просто истината

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Картър":

    Ще ви се ... що да се махне, щото пиндосите искате така ...и като ги няма Садам и Кадафи що нищо не е наред в Ирак и Либия ?

    Айде у лево ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания