896 2

Опозицията бойкотира турското правителство

Бойкот на Демократичната партия на народите

Росен Стойчев

Прокюрдска партия в турския парламент обяви, че ще ограничи своите законодателни дейности в парламента, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

От Демократичната партия на народите предприемат мерките след ареста на 9 депутата от нейните редици.

Говорителят на партията Айхан Билген заяви, че на този етап партията няма да се оттегли от парламента, като на този етап подобно решение може да се вземе само „от народа“.

Партията обаче няма да участва в парламентарните комисии и парламентарните събрания.

„Ние ще ходим от къща на къща, за да чуем мнението на хората за най-тъмната атака в нашата демократична история“, заяви Билген. 

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тот
  Отговор
  1 16:01  06.11.16
  Усмихнатите лица на тези момичета откриват, какво искат те - не тоталитаризъм, не диктатура на разни джихадисти, Ердогановци, Живковци и подобни Багдадита, а един нормален човешки живот без репресии и примитивни забрани на властта към хората. Както и ние и всеки един нормален човек по света.
 • Хасан
  Отговор
  2 16:08  06.11.16
  ТОТО..Ти пък!? Каква диктатура в Турция?? Законно избран президент ама не е марионетка на Запада..човека си отстоява на своите интереси, гони не немски а турски интереси..В интерес беше на България южния поток ама успя ли.. Щяха да ни одумкат,,добре че пуснахме фьндькова на оня сенатор и ни се размина

Напиши коментар:


Публикувай