6 Ноември, 2016 15:59 1 435 4

Германия с план да връща бежанци в Африка

  • германия-
  • бежанци-
  • африка-
  • мигранти-
  • средиземно море

Те ще бъдат прибирани директно от морето

Германското министерство на вътрешните работи предложи план за ограничаване на бежанския поток от Средиземно море. Той предлага бежанците, идващи от Средиземно море да бъдат залавяне още по вода и директно връщани в Африка, съобщи  the Welt am Sonntag  .

Предложението би било огромна промяна за страната, чиято бежанска политика е една от най-щедрите и либерални по отношение на предоставянето на убежище. Чрез него може да се стигне до приемане на модел, като този в Австралия, където бежанците се залавят още преди да са достигнали бреговете на страната и директно се изпращат към лагери в трети страни.

„Премахването на перспективата бежанците да стигнат до европейския бряг, може да ги убеди да избегнат предприемането на подобни опасни пътувания“, заявява говорител на министерството.

Пояснява се още, че такива мерки могат да ограничат дейността на групите за трафик на бежанци.

Според предложението на германското вътрешно министерство, мигрантите тръгнали от Либия могат да бъдат връщани в трета страна като Тунис или Египет. Оттам те ще могат да кандидатстват за убежище в Европа.

Ако молбите им за убежище бъдат приети, мигрантите ще бъдат транспортирани безопасно до Европа.

Предложението е в начален етап и не е представено официално на европейско равнище, отбелязва министерството, но опозиционните политици осъдиха плана.

Повече от 2200 имигранти бяха спасени в Средиземно море в рамките само на съботния ден, като телата на 10 души са били извадени от водата, съобщи бреговата охрана на Италия.

Международната организация по миграция, заяви миналата седмица, че 159 496 души са достигнали Италия по море през 2016 г., а 4 220 са загинали.

По темата работи и Милена Трачева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял човек

    0 1 Отговор
    А! Добър ден . На някой му просветна.
  • 2 Диди

    0 1 Отговор
    Това ще е добре,но ще трябва да са съгласни и останалите държави от ЕС.
  • 3 Аут

    0 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побата !!!
    Планът веднага в действие включително и тея които вече са тук, излавяне и обратно там!
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    Какви молби, какво убежище? Защо се мислят още глупости?
Новини по държави: