786 3

Армията на САЩ няма да се откаже от ангажиментите си в Европа

Въпросите, относно американските сили в Европа, възникнаха в навечерието на президентските избори в САЩ

Снимка Архив АП/БТА
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Американски военни лидери в Европа се опитват да успокоят своите съюзници и партньори, че САЩ остава ангажиран с континента си на територията на Стария континент, на фона на появилите се въпроси в навечерието на президентските избори в страната, пише в. Wall Street Journal.

По време на тридневното си посещение в Украйна, което приключи в събота, главнокомандващият на американската армия в Европа, генерал Бен Ходжис, разясни всички въпроси, свързани с бъдещето на американския военен контингент в тази страна, както и на други места в Европа.

Ген Ходжис подчерта многократно, че независимо от изхода в предстоящите президентски избори в страната, представителите и на двете партии в Конгреса подкрепят Украйна, а стабилността в Европа е от изключително значение както за икономическите интереси на САЩ, така и за интересите на национална сигурност.

"Няма значение кой е президент. Няма значение кой контролира Конгреса. САЩ винаги ще се интересуват и ще се нуждаят от сигурност и стабилност в Европа", заяви Ходжис.

През изминалите дни редица военни представители на САЩ отбелязаха, че САЩ са предприети мерки, с които да демонстрират подновения ангажимент на американската армия към европейската отбрана. Сред тях са изпращането на бронирана пехота бригада в началото на следващата година, изграждане на военни складове и участие в мисията на НАТО за струпване на сили в Полша и прибалтийските държави.

Ходжис, който се очаква да остане командващ на американските армейски сили в Европаи през следващото лято, заяви, че армията има планове да проведат нови мащабни военни учения в региона на Черно море.

В момента САЩ има около 300 войници, разположени в Украйна, които помагат в обучението на украинските войници, обучаващи се в западната част на страната.

"Докато Украйна ни кани ние ще продължаваме да правим това", каза Ходжис.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • kyrti
  Отговор
  1 20:46  06.11.16
  нама ???
 • селяндур
  Отговор
  2 21:05  06.11.16
  Eто, а някои казват, че американците не ни обичали? Как да не ни обичат ве? Готови са да ни пазят, да ни подстроят даже европейска отбрана, каквото и да означава това чудо, да ни пазят от джихадисти фашисти комунисти синдикалисти и всякакви глисти, а някои казват,ч ен е ни обичали? Ето тази реч опроверга такива черногледи персони. Сън Ходжис - ТенкЮу, Сър! Ние, браните и прецаквани от нашите "оправячи" политици високо ценим помощта на братският американски народ! Аз дори предложих до Паметника на Съветският воин, да поставим и Паметника на Американският воин, ама не искат - плужеците протестъри искат само да рушат, не сакат да дялат камъни и да градят...такива са си протестърите тарикати. Щяфме да празнуваме два повода наведнъж. Сър, гордея се, че съм полубългарин, полуевропеец, полуамериканец, вече поради политиците и получовек! Тенкюу, сър! ако някога стана чалга звезда като Фики, ще напиша хита "Как ще ги стигнем американците?" кючек ще бъде, ако пък и някоя фолкгърла иска дуо навит съм да го сглобим двама. Тенкю, Сър!
 • кроко
  Отговор
  3 22:26  06.11.16
  Я пак ми обяснете кой искал да напада и дестабилизира Европа? А кой я е окупирал и си разширява окупацията? А кой ще ни пази от пазителите?

Напиши коментар:


Публикувай