9 765 2

Глобиха мъж с $50 000 заради фалшив сигнал за бомба. Закъснявал!

Трябва ли човек да вдига летището на крак, само защото закъснява за полета си?

Глобиха мъж с $50 000 заради фалшив сигнал за бомба. Закъснявал!
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Индиец бе глобен с $50 000 заради подаден фалшив сигнал за бомба на борда на самолет, съобщи вестник „Le Matin“. За да е сигурно, че няма да го направи пак, 39-годишният мъж е бил осъден и на шест месеца затвор.

Инцидентът е станал през миналия месец на международното летище в Женева. Индиецът се обадил на летищните власти и казал, че на борда на самолета – за чийто полет закъснявал – имало бомба.

Той се надявал, че някак си ще успее да стигне навреме и безпроблемно да стигне до крайната си дестинация – руската столица Москва.

Ексцентричният и пъклен план, обаче, довел до солидна глоба и половин година затвор. Мъжът е живял в западния швейцарски град Монтрьо.

Заради подадения сигнал самолетът веднага е бил евакуиран и претърсен от силите за сигурност. Летищните власти обявиха, че във времената, в които живеем, е необходимо винаги да действат с приоритет безопасността на пасажерите.

А индиецът, арестуван и глобен заради необмислените си действия, може би просто ще отиде по-рано на летището при следващия си воаяж. Едва ли ще алармира за бомба на борда...

Швейцария

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 17:49  07.11.16
  На индиец пътуващ за Русия...ще му вземат "танцуващата кобра"
 • Roma le
  Отговор
  2 19:34  07.11.16
  Индиец, демек м....л - нещо умно ли да очакваш?

Напиши коментар:


Публикувай