8 Ноември, 2016 11:41 1 595 6

Макфол: Клинтън не е луда и няма да започне война с Русия

  • хилари клинтън-
  • майкъл макфол-
  • сащ-
  • избори-
  • война-
  • русия
Макфол: Клинтън не е луда и няма да започне война с Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Хилари Клинтън не е привърженичка на твърдата линия в отношенията с Русия, тя е много прагматична в отстояването на националните интереси на САЩ, а също и на интересите на съюзниците в сферата на сигурността и икономиката. Това заяви в интервю за „Интерфакс" бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол и настоящ съветник на президента Барак Обама.

„Тя е добре информирана за международната политика, безусловно добре познава Владимир Путин и Сергей Лавров, има опит във взаимодействието с тях. И ако тя стане президент ще може да си взаимодейства с всички лидери, за да прокара американските интереси“, заявява Макфол.

„Тя няма да е президент, който да каже: Моята цел е да подобря отношенията с Русия. Вместо това тя ще каже: В отношенията с Русия искам да постигна цел А, цел B и цел C. А след това ще помисли с каква стратегия и инструменти ще постигне тези цели“, твърди Макфол. По думите му Тръмп и неговите последователи се опитват „да наплашат американските избиратели, че Хилари Клинтън ще започне война с Русия“. „Това е абсурдно и изобщо не съвпада с реалността. Само луд може да започне война с Русия“, казва Макфол в интервюто.

„Не е важно добър или не е Путин, лошо или добре постъпва Русия в Крим и в Сирия. Най-важното е, че Русия има най-големият, вероятно след САЩ, ядрен арсенал и възможността за взаимно унищожение съществува и до днес“. Тази реалност е съществувала десетилетия и това гарантираше, че никога няма да има директен конфликт между САЩ и Русия. Хилари Клинтън разбира, че не може да има война между Русия и Съединените щати. Тя не е луда!“, подчертава Майкъл Макфол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клинтъница

    0 0 Отговор
    Не знам дали разбира ама много й се иска да подчини Русия, само че не може, и докато прави опити ще ликвидира САЩ
  • 2 Реалист

    0 0 Отговор
    Само атомното оръжие възпира този кокорунгел да не прекара ,,американските ,,интереси в Русия,Китай и другаде...
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Това лудото ли няма да започне война с Русия? ТОВА ЩЕ Е ПЪРВАТА И ЗАДАЧА КАТО ПРЕЦЕДЕНТ НА ФАЩ!
  • 4 Morgoth

    0 0 Отговор
    Ядреното оръжие е доста надценено. Всяка бойна техника е вече защитена срещу ЕМП, а танк намиращ се няколко стотин метра от ядрен взрив оцелява без проблеми.
    Противоракетните щитове на големите сили пък са в състояние да свалят почти всички балестични ракети изпратени към тяхната територия.
    Ядрената зима пък е мит. До момента има взривени на две хиляди бомби - много по-малко ще преминат щитовете при евентуална ядрена война.
    Като цяло ядрените удари могат да навредят на инфраструктурата и на мирното население, но армията няма да усети много от тях. Защитата която този арсенал даваше по време на студената война вече не е същата. Не е нужно да си пълно ку-ку за да започнеш трета световна - трябва само да си достатъчно глупав и на достатъчно висока позиция.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Тоя танк и да оцелее на няколкостотин метра, според теб какви системи трябва да има за да не изложи екипажа си на радиацията? И тези ракети с ядрени бойни глави, дето ще бъдат засечени от ПРО-то, няма ли опасност да се взривят във въздуха или на някое друго място където падне главата? Армията, дори и да оцелле, после колко време ще изкара на фотосинтеза?
  • 6 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Първо, ядрените бомби досега не са били взривени отведнъж, второ повече от половината от тях са подземни опити, трето..., абе ръси си щуротиите и си мисли, че си компетентен!