Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 21:41, обновена 8 Ноември, 2016 23:27 1 402 0

Щабът на Тръмп подаде жалба в Невада, съдия я отхвърли

  • сащ-
  • избори

Съдия отхвърли иска

Щабът на Тръмп подаде жалба в Невада, съдия я отхвърли - 1
Снимка: БТА/АР

Факт са първите жалби за нередности, подадени от двата предизборни щаба на кандидатите за Белия дом.

Юристи, представляващи предизборната кампания на кандидата на републиканците Доналд Тръмп, внесоха иск в съд в Невада за нарушения на изборното законодателство на щата в полза на демократите, предаде Си Ен Ен.

Искът касае срокът на гласуването на територията на щата. Юристите на Тръмп обвиняват чиновник от окръг Кларк, че е разрешил избирателна секция в Лас Вегас да остане отворена след законово разрешеното време миналата седмица и това е дало възможност на по-късно пристигнали хора да гласуват.

Преди минути стана ясно, че жалбата на щаба на Тръмп е отхвърлена. 

Тръмп настояваше бюлетините от тази избирателна секция да бъдат държани отделно от другите бюлетини за евентуално съдебно оспорване на изборните резултати в щата Невада.

"Съществуващата система е нечестна и ние трябва да следим тя да бъде честна", заяви Тръмп по телевизия "Фокс нюз"

Избирателната секция е в ключов за изхода на изборите щат с население от 3 милиона души. На последните избори за президент на САЩ в Невада гласуваха за Барак Обама. 




 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА