Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 22:58, обновена 8 Ноември, 2016 23:16 833 0

Опашки пред избирателните секции в САЩ

  • сащ-
  • избори

Изборен ентусиазъм завладя американците

Опашки пред избирателните секции в САЩ - 1
Снимка: БТА/АР

Десетки милиони американци чакат на дълги опашки, за да гласуват, съобщава USA Today. По данни на изданието най-големите проблеми са възникнали в т.нар. „спорни щати“ - Пенсилвания, Северна Каролина и Флорида. В тях кандидатите Хилари Клинтън и Доналд Тръмп нямат изразено предимство.

В. "Филаделфия инкуайърър" съобщи, че има небивало висока избирателна активност във Филаделфия и пред някои секции се чака по няколко часа, за да се влезе в сградите, където са секциите. 

Избиратели в североизточния щат Ню Хемпшър, ключов за изборния резултат, качиха в Twitter снимки, на които се виждат дълги опашки пред изборните секции в най-големия град - Манчестър. Там избиратели са се наредили още преди да бъдат отворени изборните секции в 6 ч. сутринта местно време, добавя ДПА. 

Коалицията от сто правозащитни групи съобщи, че най-много информация за случаи на сплашване на избиратели е постъпила от Пенсилвания. Според USA Today най-големите проблеми са в град Дърам (щата Северна Каролина), където заради технически повреди е трябвало да се премине на ръчно преброяване на гласуващите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА