2 084 0

Възходът на Тръмп удари по Уолстрийт

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Пазарите в САЩ отчетоха понижение с над 5 на сто при срочните сделки, докато републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп затвърждаваше преднината си в надпреварата за Белия дом, съобщи ДПА.

Около 05.10 ч. по Гринуич разширеният индекс Стандард енд Пуърс 500 бележеше спад с 5,01 процента, а технологическият индекс Насдак се бе сринал с 5,08 на сто, отразявайки растящото безпокойство на пазарите от икономическите рискове, свързани с евентуално управление на Тръмп като президент. Промишленият индекс Дау Джоунс беше се понижил с 4,30 на сто.

С идването на нови данни за изборните резултати американските пазари, разчитащи да спечели демократът Хилари Клинтън, бяха обзети от нарастваща паника. Уолстрийт затвори на зелено - Дау Джоунс се вдигна с 0,40 процента, а Насдак - с 0,53 на сто.

Срочните сделки, отбелязали спад, докато Уолстрийт бе затворена, отразяват предчувствията на инвеститорите за бъдещото развитие.

Срочните сделки на Лондонската борса също се понижиха с 4,44 процента.

Паника обзе и азиатските пазари, които отвориха в сряда на червено, по-специално в Мумбай (минус 6,08 на сто) и в Токио (5,5 процента).

Във връзка със ситуацията е насрочена спешна среща между ръководствата на японското финансово министерство и на централната банка.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай