9 Ноември, 2016 19:06 2 475 6

При Тръмп ще има преразглеждане на световната сигурност

  • доналд тръмп-
  • сигурност-
  • сащ

Дожанатан Галавис обясни разочарованието на американците от администрацията на Обама

При Тръмп ще има преразглеждане на световната сигурност - 1
Снимка: БТА/AP

Проучванията бяха погрешни, защото те не отразяваха гледните точки на повечето американци за промяна в лидерството на страната и по-скоро на начина, по който то работи по отношение на икономическата, вътрешната и външната политика. Агенциите не си свършиха добре работата - те не разбраха, че част от американското население изпитва сериозна загриженост за бъдещето на страната, ако не започне процес на промени към по-добро.


Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“.Джонатан Галавис, стратегически съветник в кампанията на Доналд Тръмп по повод разминаването между резултатите и предварителните проучвания за изборите в САЩ. Той обясни и разочарованието на американците от администрацията на Обама:

„Новоизбраният президент Тръмп много пъти е споделял идеята, че е важно Америка да има добри отношения с всички световни сили и суперсили - с Китай, Русия. А това е много важно за стратегическите интереси на Съединените щати. Има възможности да се работи позитивно с Русия и като партньори, които помагат на света, можем да постигнем това. Според мен, това е положително послание и положителна идея, а медиите просто изопачиха думите на Тръмп. Той просто каза, че Америка първо трябва да се погрижи за своите интереси и после за интересите на партньорите си.

Съединените щати имат много ясен ангажимент към сигурността на Европа и съюзниците си. По-добрите отношения с Русия не означава да бъдат изоставени съюзниците ни или стратегическите партньорства, особено с Източна Европа. Съединените щати ще продължат да поддържат съюзниците си в Европа, особено в източната ѝ част. Истината е обаче, че едното не може да бъде за сметка на другото.

Мисля, че при администрацията на Тръмп ще има преразглеждане и проучване на баланса, за който Съединените щати имат ангажимент към съюзниците си, по въпросите на световната сигурност, както и върху средствата, които се изразходват според сключените споразумения. Това не означава, че Америка се отказва от съюзници и стратегически отношения - новоизбраният президент повтаря това месеци наред. За бюджета ни обаче е важно обаче финансовата ситуация да е добра, за да можем да си позволим такива споразумения. Америка със сигурност ще продължи приноса си в подобни партньорства, но другите страни също трябва да участват в тях. Така е справедливо“, заяви Галавис.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    кво каза този така и не се разбра?щели да потдържат добри отношения с русия и европа и т.н. и т.н.само че леееко намекна тва дето тръмп преди време дебело подчерта че сащ ще абдикират от задълженията си на суперсила и ще се надяват европа да поеме щафетата ,нещо дето няма как да се случи .
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Той каза много неща,но едва ли ще ги постигне.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Явно на българите е писано да балансират световната политика,затова в неделя всички за БГ-Клинтън!
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Баланс трябва да има в всяка една насока.
  • 5 Кибик

    0 0 Отговор
    Намеква че САЩ ще продължава да брани европейските малки котета и други меки китки от баба Меца, но те ще трябва да си плащат
  • 6 Диди

    0 0 Отговор
    Не намеква,а каза че съюзниците от НАТО ще трябва да плащат повече.Но Ако Америка иска да остане силна,мощна,то тя ще трябва да намери баланса за да остане в НАТО.