Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 14:02 1 456 3

Куба притеснена от избора на Тръмп

  • куба-
  • сащ-
  • връзки-
  • отношения
Куба притеснена от избора на Тръмп - 1

Куба е притеснена от избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ, съобщава Си Би Ес. Островът на свободата се тревожи, че след две години на разведряване в двустранните отношения, от 2017 г. в тях може да настъпи обрат.

Президентът на Куба Раул Кастро поздрави Доналд Тръмп за изборната победа.„Председателят на Държавния съвет и Министерския съвет на Република Куба Раул Кастро Рус изпрати на Доналд Тръмп поздравителна телеграма във връзка с избирането му за президент на САЩ“, се посочва в съобщението от министерството на външните работи в Хавана.

По време на предизборната си кампания Доналд Тръмп обеща да ревизира политиката на отваряне на президента Обама, освен ако президентът Раул Кастро не се съгласи на повече политическа свобода на Острова. Много кубинци се страхуват, че са на прага на загуба на няколко подобрения, които настъпиха в живота им благодарение на бума в туризма след разведряване в двустранните отношения. През последните месеци в Куба се забелязват и посещения на редица мениджъри от САЩ и останалия свят.

Междувременно кубинското правителство обяви старта на петдневни национални военни учения.

Правителството отрича връзката между маневрите и победата на Доналд Тръмп, но стартът на военните учения в страната дойде почти едновременно с края на изборния ден в САЩ. За седми път Куба прави военни учения, които съвпадат с периоди на високо напрежение със Съединените щати.За първи път подобни маневри се проведоха при избирането на президента републиканец Роналд Рейгън през 1980 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквичко

    0 1 Отговор
    Аз също съм притеснен от избора на Тръмп.
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Куба няма право, да си затопля чак толкова отношенията със САЩ. Ако това стане, те ще са поредните им марионетки.
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Розбира се, че ще са притеснени. Тръмп има толкова много пари, че може да купи Куба. Тогава фамилия Кастро какво ще работи? Всъщност, знаете ли, че Кастро са евреи? Като Исус Христос, същите са.