867 0

Тръмп покани британския премиер да посети Вашингтон

Анатоли Стайков

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп покани премиера на Великобритания Тереза Мей да го посети колкото може по-скоро, съобщи ДПА. Двамата разговаряха по телефона след победата на републиканеца.

Мей и Тръмп са се съгласили, че отношенията между САЩ и Великобритания са "много важни и много специални и че надграждането им ще бъде приоритет и за двамата", се казва в съобщението.

"Новоизбраният президент Тръмп подчерта своите близки и лични връзки и топлите си чувства към Обединеното кралство. Той каза, че е уверен, че специалните отношения (на двете страни) ще стават все по-добри."

От своя страна Мей е изразила надежда за увеличаване на двустранната търговия и инвестициите със САЩ особено след като Великобритания излиза от Европейския съюз.

По-рано през деня британският евродепутат Найджъл Фараж се пошегува с твърденията за сексуалните посегателства на Тръмп срещу жени. Попитан за евентуална среща между Тръмп и британския министър-председател Тереза Мей, лидерът на ЮКИП отвърна шеговито: "Елате и си поговорете с Тереза, но не я докосвайте, за Бога", а след това предложи да присъства на срещата "в ролята на отговорен възрастен, за да гарантира, че всичко е наред".

САЩ


Още по темата

 • Обама и Тръмп разговаряха в Белия дом (видео и снимки)

  Обама и Тръмп разговаряха в Белия дом (видео и снимки)

  Повече от 90 минути продължи срещата между президента Барак Обама и наследника му Доналд Тръмп, предаде Си Ен Ен. Това беше първата стъпка по ...
  10.11.2016
  3 523
  3
 • Тръмп, не пипай Тереза Мей

  Тръмп, не пипай Тереза Мей

  Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж, най-видният съюзник на Доналд Тръмп във Великобритания, определи ...
  10.11.2016
  1 272
  0
 • Кeep cool, Тръмп не яде хора

  Кeep cool, Тръмп не яде хора

  Преди изборите не е като след изборите. Старо правило, което ще бъде потвърдено за пореден път. Америка винаги е готова за изненади. Затова е ...
  10.11.2016
  1 716
  1

Напиши коментар:


Публикувай