Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 12:43 1 696 1

Арестуваха шеф на „Джумхуриет“ на летището в Истанбул

  • турция-
  • джумхуриет-
  • истанбул-
  • летище-
  • арестуван-
  • акън аталай

Акън Аталай се е прибрал от Германия, когато е бил арестуван

Арестуваха шеф на „Джумхуриет“ на летището в Истанбул - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на Управителния съвет на турския вестник „Джумхуриет“ Акън Аталай е бил арестуван на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, съобщи Анадолската агенция.

Задържането става дни, след като девет души от изданието бяха арестувани по обвинения в тероризъм. „Джумхуриет“ е един от най-старите и уважавани турски вестници.

Акън Аталай се е връщал от престой в Германия, когато е бил посрещнат на летището от полицейски служители.

След опита за военен преврат – потушен в ранните часове на 16 юли – властите започнаха масово преследване на гюленистите в страната.

Западните страни осъдиха действията на Анкара, обвинявайки управниците в преследване не само на заподозрени в тероризъм, но и на опозиционери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Ето и следващия арестуван от Ердоган.Аталай е знаел че ще го арестуват и въпреки това е решил да се върне в Турция.С това държание той показва че не е терорист и няма защо да се крие.Докато Ердоган е жив,той няма да престане да обвинява и изтезава хората.
Новини по държави: