Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 14:01 9 997 9

Германия в пълен шах след победата на Тръмп

  • германия-
  • шах-
  • доналд тръмп

Притеснения за сигурността на Европа и световната икономика

Германия в пълен шах след победата на Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Победата на Доналд Тръмп на изборите в САЩ, както и Brexit, ще ускорят плановете за интеграция в отбраната на Европа, съобщи Eu Observer.

“Европа се нуждае от повече сигурност, за да е политически значима. Резултатът от изборите в САЩ може да форсира този процес“, заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен.

„Решението за Brexit и изборите в САЩ зададоха нов курс за Европа. За Германия и Европа след изборите е трудно да определят какво трябва да очакват от Тръмп. Вероятно в САЩ ще се вгледат в себе си, за да решат вътрешните си проблеми след избора на Тръмп. Тази победа вероятно значи, че Европа и Германия ще трябва да са по-самостоятелни по отношение на сигурността.

Трябва да изградим обща сигурност и организирана отбрана, които да облекчат потоците от бежанци от Близкия Изток. Това е един от уроците на бежанската криза. Когато не вземеш мерки на време, после носиш последствията“, заяви Фон Дер Лайен.

Според доклад на германското икономическо министерство изборът на Тръмп може да доведе до дни на нестабилност за световната икономика. Все пак не се очаква голямо въздействие върху германската икономика.

Победата на Тръмп беше шокираща за германското правителство. САЩ е най-важният германски пазар. 10% от общият износ на страната е насочен към Америка. Около 1 млн. работни места в страната са свързани с износа към САЩ. Очакват се първи разговори на Меркел с Тръмп.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    1 0 Отговор
    Шаха е интересна игра!:) Ако, не успееш да реагираш адекватно след Шах следва Мат!:) Но, нищо не пречи да се започне нова игра! Все пак има нов играч и той май е склонен да играе, но май ще иска да промени правилата на играта!:) Да са такива че той винаги да печели!:) Е! Няма страшно! Не знам случай САЩ да печели от това че Европа губи! Пък и Европа има неизползвани възможности. Друг е въпросът дали ще се реши да се възползва от тях! Бъдещето ще покаже!:)
  • 2 Хасан

    1 0 Отговор
    аз като ви казвам че светът се движи по спиралата на хаоса.. Някакви сили правят всичко възможно да почне световна война.. Путин диктатор,Ердоган диктатор и сега Трьмп диктатор..кво стана тя?? И в такъв период Европа е без лидери, на аатопилот
  • 3 Диди

    1 0 Отговор
    Да се надяваме,лидерите да преодолеят,,гордоста си,,и да допренесът за подобряването на мира глобално.
  • 4 Morgoth

    1 0 Отговор
    Европа трябва малко да се еманципира и да поеме своята роля в международните отношения. Не отива на икономически гигант да е политическо джудже.
    Не може меренето на пишките на САЩ (които са горе-долу равни на ЕС като икономическа мощ) и Русия, която няма и 10% от европейския БВП да ни залива с имигранти, а ние да седим и да се чудим на кого да угодим.
    Европа би трябвало да има военна сила близка до тази на САЩ и значително превъзхождаща тази на Русия.
  • 5 кроко

    1 0 Отговор
    Европа се е съсредоточила в силата на либерастията, проституцията, п...растията, мигриращите талибани, чудждопоклонничеството и т.н. Е, от време на време някои германски капитали придобиват още повече сила, но в повечето случаи е за сметка на други капитали от ЕС.
  • 6 Диди

    0 0 Отговор
    Мorgoth,напълно подкрепям мнението ти.
  • 7 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Начетох се на глупости,абе вие наистина йи мислите това ,което драскате
  • 8 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    ЕВРОПА И РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕДИН ЮМРУК СРЕЩУ АМЕРИКА

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Васичка Атанасова":

    Не съм съвсем съгласен. Двуполюсният модел доказа, че не е успешен. По-скоро икономически съюз Европа-Русия, а военните колкото повече, толкова по-добре. Отделни военни сили, отделно САЩ, отделно Европа, отделно Русия, отделно Китай и още няколко. Европа определено трябва да се откъсне от САЩ и да води собствена, независима политика, а не да страда от задокеански интереси. Ще кажете "Ами баланса"... нима сега няма потресаващ дисбаланс в полза на САЩ срещу всички останали?
Новини по държави: