964 4

Меркел и Tръмп говориха по телефона

Тя го е поздравила за победата му на изборите

Росен Стойчев

Германският канцлер Ангела Меркел за първи път осъществи личен контакт с Доналд Тръмп. Тя е говорила по телефона с новoзбраният президент на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи говорител на германското правителство. Меркел е поздравила Тръмп за избора и му казала, че "ще се радва да го приветства най-късно на срещата на върха на Г-20 в Германия".

Срещата на Г-20 е в началото на юли следващата година в Хамбург. Меркел отново е потвърдила, че Германия и Америка тясно са свързани от общи ценности и на тази база иска да работи с Доналд Тръмп. 

По време на предизборната кампания Доналд Тръмп остро критикуваше Ангела Меркел за нейната бежанска политика, припомнят медиите в Германия. Тогава той каза за Меркел: "Не знам как тя си представя  ада". През следващата седмица на посещение в Германия пристига президентът на САЩ Барак Обама.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Диди
  Отговор
  1 18:09  11.11.16
  Тя го кани,обърнете внимание,,най късно до....,,Меркел не бърза да го види,това е добре,с това иска да му каже нещо.
 • Картър
  Отговор
  2 19:10  11.11.16
  Бабата на Тръмп е германка за разлика от бабата на Меркел и нищо добро не я очаква. Съгласно Канцлер акт-а Тръм има право да и поиска оставката по всяко време на денонощието, а тя е длъжна да я даде. Точно този документ използа Обама за да превърне Европа в ислямистки зверилник и да угоди на израелските си събратя, които търсеха възмездие заради Холокоста.
 • Диди
  Отговор
  3 20:15  11.11.16
  За така наречения документ,,Kanzlerакт,, се говори като за ,,легенда,,.Не е доказано че ексистира.BRD е основана1956година.По интернет се пише за това,а по руските канали също.
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  4 04:25  12.11.16
  Червената бабичка си заминава и тя го знае, затова се е изнервила и се опитва да се прави на тежка и значима, но истината е че е една глупава еврейска кукла на конци!

Напиши коментар:


Публикувай