1 337 3

Отказаха на бивш американски посланик да влезе Русия

Майкъл Макфол се оплака в Туитър

Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол се оплака в Туитър, че Москва му е забранила влизането в страната. По неговите думи той се е оказал в санкционен списък. "Беше му казано, че съм попаднал под санкции заради своята тясна връзка с Обама", съобщава Макфол.

Бившият посланик отбелязва още, че посещава Русия от 1983 г. В последно време Майкъл Макфол направи много антируски изявления. През юни той призова Съединените щати да "обуздаят" Москва, припомнят русите медии. Макфол бе посланик на САЩ в Москва  от януари 2002 до януари 2014 г. Заедно с тогавашния държавен секретар Хилари Клинтън той бе един от архитектите на т.нар. рестарт на отношенията между.

Вашингтон и Москва. Той е политолог и преподава в Станфордския университет, а не кариерен дипломат . Преди да стане посланик в Русия бе специален помощник на президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност.

 Източник от руското външно министерство сухо е отговорил на агенция РИА, че Макфол действително е включен в санкционен списък, но не заради "близостта му с американския президент барак Обама, а заради активното му участие в разрушаването на отношенията между САЩ и Русия".

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патето Яки
  Отговор
  1 20:10  11.11.16
  Къш.
 • Картър
  Отговор
  2 22:25  11.11.16
  Погледнете го в очите. Типично зомби! Правилно са постъпили москалите.
 • КТК
  Отговор
  3 08:03  12.11.16
  Въс от кораба гъбо отровна!!! Отивай при другите гъби!

Напиши коментар:


Публикувай