1 104 2

Един срещу друг в Сеул: Протестиращи vs. полицаи (ВИДЕО)

Протестиращите искат оставката на президента на Южна Корея

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Десетки хиляди демонстранти излязоха по улиците на корейска столица Сеул, протестирайки срещу президента Пак Кън Хе и искайки нейната оставка.

Голям брой полицейски служители са били разположени, за да не се допусне ескалиране на напрежението.

В азиатската страна избухна огромен скандал, след като стана ясно, че президентът е позволила на своя приятелка да се меси в държавните дела. Тя е имала и достъп до правителствени документи без разрешение.

Силите за сигурност обявиха, че има 100 000 протестиращи, но по всяка вероятност бройката е много по-голяма.

Според Би Би Си между 20 000 и 30 000 полицейски служители пазят президентския дворец. Създаден е периметър около сградата, а полицаите имат готовност да използват водни оръдия при нужда.

Корея (Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • VWandMercedes
    Отговор
    1 15:11  12.11.16
    Ето така се протестира, а не както тук с платени и заблудени. Нито г.йберастите нито комундетата имат истински електорат.Особено интересно става когато се включат сорсоиди и атакисти. Всички в тази държава са употребени с изкючение 0,1% крадци. Ако правилно предположим, че комунистите са виновни за: 1-купоните при Луканов 2-хиперинфлацията при Жан Виденов 3-Мръсната приватизация на Костов 4-"изгодните" договори на мавъРРРа КостоФ за Марица 1/3 5-Милен Велчев-ите заменки на външния дълг 6-Продажбата на БТК на стойност 5 пъти по-ниска 7-Жестокото ограбване на КТБ извършено съвместно от ГЕРБ и БСП.При едните фалира а пък другите напомпаха преди това банката с НАШИТЕ ПАРИ. Точките могат да стигнат и до 50 но тези са по запомнящи се. 8-Ооо забравих Нацков Камък и гения-хидроинжинер Ахмет Доган. Тактиката е винаги една и съща, играе се на доброто и лошото ченге.Едните събират а като дойдат другите се ограбва.Привидно се карат и си измиват ръцете един с друг. Новата жътва започва от утре защото "боки" си го каза какво следва.Губим изборите и подавам оставка НО какво общо има президент с парламент.Следкато поошушкат каквото е останало, той "боки" или пък някои друг идва отново на бял кон.Този сценарий ще го играят до безкрай. Сега скоро може да очакваме и Слави-то да направи партия, гледам подготвя почвата.На предишните избори имахме такъв парашутис Бареков. Хора разберете, всичко се е контролирало и се контролира от държавна сигурност.
  • 2 18:44  12.11.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай