Last news in Fakti

12 Ноември, 2016 21:56 1 394 1

Къде може да покълне радикалният ислям?

  • салах абдеслам-
  • франция-
  • терор-
  • нападение
Къде може да покълне радикалният ислям? - 1

Къде може да покълне радикалният ислям? Отговор на този въпрос дават адвокатите на Салах Абдеслам, единственият оцелял от атентатите в Париж от 13 ноември миналата.

Пред холандския вестник „Волкскрант”  белгийският адвокат Свен Мари твърди, че той се е радикализирал във френски затвор.

Бившият ми клиент си е брада, станал е истински фундаменталист, посочва Свен Мари. Той не пропуска да отбележи, че преди Салах Абдеслам е бил младеж от улицата с кецове „Найки”.

Салах Абдеслам беше задържан през март месец в Брюксел след месеци на укриване от силите на реда. От април той  е държан в единична килия във Фльори - Мерожи край Париж. Терористът е поставен под постоянно видеонаблюдение.

През октомври неговите адвокати се отказаха да го представляват, защото клиентът им не желае да съдейства на властите.

27-годишният живеещ в Белгия французин е бил в центъра на организацията на най-смъртоносните атентати, извършвани някога във Франция. Той бе заловен на 18 март от белгийската полиция и предаден на френското правосъдие на 27 април.

Поведението на Салах Абдеслам  е потвърждение на мнението на експертите, че затворите във Франция са най-големите центрове за разпространение на радикален ислям. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНОНИМУС

    0 0 Отговор
    По-голяма простотия не съм чувал.Исляма е религия на кръвта и терора и единственото на което учи е ,че жената не е човек и че трябва да мразиш всеки различен от теб.
    Местата където може да покълне въобще исляма защото няма такова понятие като радикален и не радикален защото по своята същност тои е радикален , местата за развитие на тази зараза са там където има прости хора с примитивен мироглед.
Новини по държави: