942 1

Къде може да покълне радикалният ислям?

Венцислав Михайлов

Къде може да покълне радикалният ислям? Отговор на този въпрос дават адвокатите на Салах Абдеслам, единственият оцелял от атентатите в Париж от 13 ноември миналата.

Пред холандския вестник „Волкскрант”  белгийският адвокат Свен Мари твърди, че той се е радикализирал във френски затвор.

Бившият ми клиент си е брада, станал е истински фундаменталист, посочва Свен Мари. Той не пропуска да отбележи, че преди Салах Абдеслам е бил младеж от улицата с кецове „Найки”.

Салах Абдеслам беше задържан през март месец в Брюксел след месеци на укриване от силите на реда. От април той  е държан в единична килия във Фльори - Мерожи край Париж. Терористът е поставен под постоянно видеонаблюдение.

През октомври неговите адвокати се отказаха да го представляват, защото клиентът им не желае да съдейства на властите.

27-годишният живеещ в Белгия французин е бил в центъра на организацията на най-смъртоносните атентати, извършвани някога във Франция. Той бе заловен на 18 март от белгийската полиция и предаден на френското правосъдие на 27 април.

Поведението на Салах Абдеслам  е потвърждение на мнението на експертите, че затворите във Франция са най-големите центрове за разпространение на радикален ислям. 

Франция


Още по темата

 • Абдеслам ще бъде поставен в изолатор

  Абдеслам ще бъде поставен в изолатор

  Салах Абдеслам ще бъде поставен в изолатор в строго охраняван затвор край френската столица Париж, съобщи „Ле Паризиен“. Изданието се ...
  27.04.2016
  716
  0
 • Френски съд веднага обвини Абделсам

  Френски съд веднага обвини Абделсам

  Основният заподозрян за организатор на атентатите в Париж Салах Абдеслам бе изправен пред френски съд, часове след като бе екстрадиран от Белгия във ...
  27.04.2016
  700
  0
 • Абдеслам зарязан от адвокатите си

  Абдеслам зарязан от адвокатите си

  Адвокатите на Салах Абдеслам заявиха, че се оттеглят от неговата защита, съобщи Би Би Си. Абдеслам е считан за основния организатор на атентатите ...
  12.10.2016
  716
  2
 • Абдеслам – логистичният дявол на терора

  Абдеслам – логистичният дявол на терора

  Логистичният мозък на парижките атентати Салах Абдеслам е имал по-голяма роля от предполаганото до този момент, съобщи белгийското издание La ...
  11.11.2016
  818
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АНОНИМУС
  Отговор
  1 07:12  13.11.16
  По-голяма простотия не съм чувал.Исляма е религия на кръвта и терора и единственото на което учи е ,че жената не е човек и че трябва да мразиш всеки различен от теб. Местата където може да покълне въобще исляма защото няма такова понятие като радикален и не радикален защото по своята същност тои е радикален , местата за развитие на тази зараза са там където има прости хора с примитивен мироглед.

Напиши коментар:


Публикувай