1 347 3

В Турция откриха ловния сезон и за НПО-тата

Арести, обиски и замразяване на дейността

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Турското вътрешно министерство замрази работата на 370 неправителствени организации по подозрения, че са свързани с терористични организации, съобщи „Ню Йорк Таймс”.

Полицейски служители са щурмували редица офиси и са задържали техни служители.

Нергис Аслан, генерален секретар на правна асоциация, заяви, че правителството без обяснение в взело решение да спре работата на организацията.

Вицепремиерът Нуман Куртулмуш защити мерките, заявявайки, че само по този начин Турция ще се справи с терористичните заплахи.

Страната е остро критикувана от Запада заради започналите чистки и преследване на гюленисти и опозиционери след опита за военен преврат.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мдаааа
  Отговор
  1 21:00  12.11.16
  Ганя да гледа от гаджала!
 • Смъртно наказание
  Отговор
  2 23:18  12.11.16
  Пожелавам им успех и късмет на комшийте! НПО-тата са ракови клетки, платени, корумпирани и безнаказани - нека там си получат заслуженото!
 • кроко
  Отговор
  3 12:16  13.11.16
  По принцип предлога е малко изсмукан от пръстъте, но решението е правилно - не е редно чужди държави и капитали да спонсорират разни организации в собствената ти страна. Естествено че няма да защитават нац. интереси! И тук трябва да се спре външното финансиране, но бочко тиквунчев няма да позволи, че веднага ще скочи безработицата. И то не къде да е, ами именно в столицата!

Напиши коментар:


Публикувай