12 Ноември, 2016 21:59 4 499 4

Тръмп се отказа от заплата

  • тръмп-
  • заплата-
  • сащ-
  • белия дом
Тръмп се отказа от заплата - 1

Доналд Тръмп се отказа от президентската заплата. Той няма да получава заплата от 400 000 долара годишно, съобщи телевизия CBS News. Според американското законодателство президентът на САЩ трябва да получава в пълен обем за своята дейност по време на срока, в който е президент, 400 000 долара годишно, които се изплащат ежемесечно. Освен това му се изплащат допълнителни разходи от 50 000 долара за покриване на разходи, свързани със служебната му дейност.

В историята на САЩ само двама президенти са се отказвали от заплатата си,. Това са Хърбърт Хувър, който става президент през 1929 г. и Джон Кенеди, който стана президент през 1961 г. Хърбърт Кларк Хувър е 31–ят президент на САЩ. Преди да заеме този пост е успешен минен инженер, филантроп и администратор. Джон Фицджералд Кенеди е 35-ият президент на САЩ. Заема тази длъжност от 1961 г. до убийството му през 1963 г. Член на известната фамилия Кенеди, той се счита за икона на американския либерализъм.

Доналд Тръмп заяви през септември миналата година, че ще се откаже от президентската заплата ако победи на изборите. По медийни съобщения неговото състояние е около 3,7 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дали

    0 0 Отговор
    Това е лесно, да видим останалото което ще направи...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дали":

    Като е толкова лесно що не миеш чинии в Германия без заплащане?
  • 3 Сорос

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дали":

    И точно ти ли ще го оценяваш Тръмп? Или пак ще повтаряш соросоидните лозунги и ще ни веселиш в форума..
  • 4 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Братко Дон, моля те се от душа, пращай всеки месец само 1/10000 от тая плата на мой адрес -" За Шарана от блатото БГ". Аз съм тук - в тинята!