949 2

Депардийо: За разлика от Буш, Тръмп не e идиот

Резултатът от изборите в САЩ е добър урок за политиците

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Доналд Тръмп не е идиот. Така френския актьор Жерар Депардийо описа новоизбрания президент на САЩ. Той благосклонно го сравни с Джордж У. Буш — предишният американски държавен глава, издигнат от Републиканската партия.

"За разлика от Джордж У. Буш, Тръмп не е идиот, той казва неща, които са по-големи от него", каза Депардийо в интервю за неделното издание на вестник "Журнал дьо Диманш".

"Никой не знае на какво е способен."

Но според Депардийо, отчетените в сряда резултати се дължат на дистанцираността на избирателите от политическия елит и чувството на неудовлетвореност и гняв, което витае сред обикновените граждани.

"Това е един добър урок за политиците, които от дълго време не правят нищо. Доверието е разбито, хората искат да си върнат контрола", добави 67-годишният актьор.

Подобно на Тръмп, Депардийо е в приятелски отношения с руския президент Владимир Путин и прие руско гражданство през 2013 г. в знак на протест срещу предложеното данъчно увеличение за богатите в родната си страна.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Безумието БУШ
  Отговор
  1 17:35  13.11.16
  Беше мъка да го слушаш, нещо като нашият БОЙКО. В очакване да чуеш поредният словесен бълвоч, който аха аха да приключи а той вземе че продължи. На всичкото отгоре незнае и как да спре. Спомнете си Бойко на пресконференция с Алиев от Азърбайджан или от Германия и др. Бойко се изцепи: "кажи бе ! Имаше ли някакви проблеми?" Чужденците тръпнат друг път не видели държавник да бръщолеви - ВРЕЛИ не КИПЕЛИ!
 • И те така те
  Отговор
  2 18:23  13.11.16
  Прав е човека, САЩ и Русия трябва да са приятели -тогава много неща в света ще се подобрят.

Напиши коментар:


Публикувай