14 Ноември, 2016 08:17 1 259 0

Нов силен трус в Нова Зеландия

  • нова зеландия-
  • трус-
  • силен

Множество евакуации в Южния остров

Нов силен трус с магнитуд от 6.3 по скалата на Рихтер удари Нова Зеландия, съобщи Би Би Си,

Епицентърът на труса се намира . североизточно от Крайсчърч, Той е засечен на дълбочина от 10 км. През вчерашния ден трус с магнитуд от 7.8 по скалата на Рихтер. Впоследствие той причини цунами , което заля бреговете на Южния остров.

В резултат на бедствието загинаха 2-ма души. Населението край река Кларънс са били призовани да се преместят на по-високи позиции.

Районът беше засегнат от множество вторични трусове. Това е довело до недостиг на електрическа енергия и затруднения в доставките на вода. 100-годишна жена и нейната дъщеря са били извадени живи от срутила се къща, в следствие на труса,

В момента текат евакуации по източното крайбрежие. Жителите на Крайсчърч се зареждат със стоки от основна необходимост.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА