Last news in Fakti

14 Ноември, 2016 09:31 1 322 0

Доналд Тръмп разговаря със Си Цзинпин

  • доналд тръмп-
  • си цзинпин-
  • сащ

Двамата потвърдиха нуждата от партньорство между САЩ и Китай

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп проведе телефонен разговор с китайския лидер Си Цзинпин, съобщи Си Ен Ен.

Според екипа на Тръмп двамата са „изразили взаимно уважение помежду си“. Тръмп е заявил, че двете страни ще имат едни от най-силните взаимоотношения помежду си за в бъдеще.

Цзинпин е изразил важността на „сътрудничеството между двете страни в много сфери“. Тръмп е заявил, че с Цзинпин са на една и съща страна относно китайско – американските отношения.

„САЩ и Китай могат да постигнат взаимни резултати при общата си работа, като бих се радвал да работя с вас за засилване на сътрудничеството между двете страни“, заяви Тръмп.

Припомняме ви, че по време на кампанията си Тръмп имаше силни послания срещу Китай и икономическата конкуренция, която страната представлява за САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА