Last news in Fakti

14 Ноември, 2016 12:09 2 895 2

Щайнмайер е вероятният президент на Германия

  • франк - валтер щайнмайер-
  • президент-
  • германия

Той получи подкрепа от управляващите партии във ФРГ

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер вероятно ще е новият президент на Федералната република, след като Християндемократичният съюз (ХДС) на Ангела Меркел даде да се разбере, че ще подкрепи тази кандидатура. Това твърди в. „Ди Цайт“, който се позовава на участници в заседанието на президиума на ХДС, който е обсъждал тази сутрин темата. С това партията на Ангела Меркел приема предложението на Зигмар Габриел, лидер на Социалдемократическата партия.

Все още Хорст Зеехофер, председател на Християнсоциалният съюз, не е потвърдил, че неговата партия ще подкрепи Щайнмайер. Все пак Зеехофер е заявил: „Ние сме единни – ХДС и ХСС. Това е важно“. ХДС, ХСС и Социалдемократическата партия имат мнозинство във Федералното събрание и могат да изберат Щайнмайер още на първи тур.

Зелената партия предстои да вземе решение дали да подкрепи тази кандидатура. Лидерът на "Зелените" Симоне Петер вече каза публично, че „Щайнмайер е личност, предизвикваща уважение, въпреки че не е онзи надпартиен кандидат“. Срещу кандидатурата на Щайнмайер е партия „Левите“.

Според социологическите проучвания външният министър Франк-Валтер Щайнмайер в момента е най-одобряваният политик в Германия. Той е в германската политика от близо 20 години и беше един от най-близките съратниците на бившия канцлер Герхард Шрьодер. По образование е юрист. Федералното събрание ще избере новия германски президент на 12 февруари следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Дано най сетне признае културни и политически права на турското малцинство.. Да се откаже от асимилационната политика на Германия
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,за кои права говориш на турското малцинство в Германия?Какви права нямат?
Новини по държави: