Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 07:34 1 702 0

Кой ще е новият държавен секретар на САЩ?

  • руди джулиани-
  • сащ-
  • държавен секретар-
  • дипломат-
  • доналд тръмп-
  • джон болтън

Бивш кмет на Ню Йорк може да наследи Джон Кери

Кой ще е новият държавен секретар на САЩ? - 1
Снимка: БТА/ AP

Кой ще бъде новият държавен секретар на САЩ след избирането на Доналд Тръмп за президент на страната? „Уолстрийт джърнъл“ дава отговор на този въпрос.

Според изданието с най-големи шансове да оглави дипломатическото ведомство е бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани.

Добре осведомени източници споделиха, че той е фаворит за поста към този момент, а с този ход ще бъде издигната добре позната фигура за широката публика.

Спряга се и името на Джон Болтън – посланик на американците в ООН – но близките отношения между Джулиани и Тръмп дават предимство на другия кандидат.

Новоизбраният президент на САЩ е изправен пред следния избор – да избере за поста свой дългогодишен приятел от Ню Йорк, или войнствен и консервативен дипломат, който призова преди година САЩ да бомбардира Иран.

Доналд Тръмп ще встъпи в длъжност през месец януари догодина. В момента постът държавен секретар е зает от Джон Кери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА