15 Ноември, 2016 08:40 1 311 2

Пентагонът към НАТО: Разговаряйте с Тръмп

  • нато-
  • аштън картър -
  • сащ-
  • пентагон-
  • доналд тръмп

Ще обърне ли гръб САЩ на НАТО?

Пентагонът към НАТО: Разговаряйте с Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър посъветва страните от НАТО, притеснени от избирането на новия президент, да разговарят с Доналд Тръмп и неговия екип, пише „Бизнес стандарт“.

По време на кампанията си за президент републиканецът заяви, че ако бъде избран, може да преосмисли защитата на съюзниците от алианса. Това предизвика тревога в някои европейски страни.

Аштън Картър заяви, че не може да разговаря по този въпрос с Доналд Тръмп, който все още не е встъпил в длъжност, но призова НАТО да проведе разговори с него.

„Единственото нещо, което бих казал, е да влязат в контакт с него. Да работят с новата президентска администрация, да останат ангажирани към ценностите и принципите, зад които сме стояли“, заяви Аштън Картър.

Според него всеки ще е защитен по-добре, ако бъде намерен начин за съвместна работа.

„Политико“ написа наскоро, че четири европейски военни сили – Франция, Германия, Италия и Испания – ще ускорят взаимното си сътрудничество след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ

Френско-германската инициатива за по-засилено сътрудничество сега придобива нови измерения. Европейските военни ще ускорят процеса. И въпреки че все още не може да се говори за единна европейска армия, то големите сили мислят за мисии, които попадат извън сферата на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НАТО е КЛУБ "Пре.би другарче"

    0 0 Отговор
    Всеки гледа друг да бъде отпред.