Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 15:17 1 136 0

Бежанци - ренегати се върнаха в Белград

  • бежанци-
  • ренегати-
  • белград

Те са били заловени край границата с Хърватия

Избягали имигранти в Сърбия бяха върнати в Белград, съобщи B92.

Имигрантите са били заловени край град Сид. Те са се опитали незаконно да преминат през границата с Хърватия. След като били спрени от полицията, им е било предложено да бъдат настанени в някои от центровете за настаняване на лица, търсещо убежище.

Все пак самите бежанци са решили да бъдат върнати в Белград. Те са били транспортирани с влак и настанени в изоставен склад на ЖП гара в града. В него има настанени вече 120 души

В зданието няма подходяща баня. Повечето бежанци се топлят, овивайки се с одеяла. Бежанците са казали, че са научили, че границата с Хърватия е отворена и за това са тръгнали натам още. Те обаче твърдят, че няма да се откажат да преминат границата. Дори готвят поход с повече хора.

Пояснява се, че те са настанени в условията на голям студ. Не е ясно дали сградата ще бъде реновирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: