15 Ноември, 2016 15:59 1 435 0

Обама - първият посланик на Тръмп

  • барак обама-
  • доналд тръмп-
  • гърция

Президентът на САЩ заяви, че неговият наследник е отдаден на ангажиментите към НАТО

„Доналд Тръмп е ангажиран с НАТО и трансатлантическия алианс.“ Това заяви президентът на САЩ Барак Обама, малко преди пристигането си в Гърция, съобщи Voice of America.

Той даде пресконференция, която обясни за какво са разговаряли със следващия американски президент Доналд Тръмп, по време на посещението му в Белия дом. Според него Тръмп има голям интерес за поддържане на основните стратегически отношения на Америка.

„Ще предам на европейските съюзници, че няма отслабване на решителността в основните ангажиментите на САЩ , когато става въпрос за поддържането на здрава връзка с НАТО“, заяви Обама във Вашингтон.

Според „Вашингтон Поуст“ Обама вече е заявил, че само строги икономии няма да помогнат за просперитета на гръцкия народ. Според него реформите, предприети от гръцкото правителство не са леки, но правят икономиката по-конкурентноспособна. Той заяви, че ангажиментите на САЩ към НАТО продължават да са крайъгълен камък за сигурността на страната. Очаква се пред Европа той да настоява за облекчение на гръцкия дълг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: