Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 16:33 3 084 22

Руски кораби подпукаха с ракети Ислямска държава

  • русия-
  • кораби-
  • сирия

За първи път във военна операция участие е взел Адмирал Кузнецов

Руският самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ се включи в ударите срещу цели в Сирия, съобщи ТАСС.

Това бе обявено от руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Той заяви, че днес са започнали масивни удари срещу позиции на Ислямска държава и Джебхат ан Нусра.

Руският кораб „Адмирал Григорович“ е изстрелял ракети „Калибър“, а за първи път в историята на руските военноморски сили в удари те се е включил и „Адмирал Кузнецов“.

Руските въздушни сили нанасят масивни удари срещу заводите на терористите. Руските силите са ефектно защитени от разположените по брега противоракетни системи „Бастион“ и системи „Панцир“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как се пише

    1 0 Отговор
    руския министър на отбраната „Сергей Шойгу“. - що в кавички?
  • 2 дабе

    0 1 Отговор
    Засега резултата е - един паднал (самичък) руски самолет и 3 ударени болници
  • 3 1234

    0 1 Отговор
    3 ударени болници пълни с джихадисти
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    хубавото е все пак че стигнаха без да потъне ни един кораб и да замърси средиземно море.докараха практически целия си флот без за да изтрепат 5-6000 боеца в алепо и пак не им връзва:)!

    Коментиран от #6

  • 5 СССР

    0 0 Отговор
    кеф, кеф, кеф!!! Бог да пази Русия!!!
  • 6 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Няма страшно, нашата флотилия е къде къде по-добра. Отиваме пуцаме веднъж и доубиваме врага с весла!
    Десо, крайцерите им са атомни, а "Петър Велики" е най-големия в света. Докараха флота не заради няколкото "боеца"-леле как си ги кръстила! Направо "херовци" им казвай на милите мюслита. Руснаците си правят тренировка в реално време. А ти ми липсваше, бюлетини ли броеше досега или празнуваше либерализирането на някои неща свързани с третополовите в Канада?

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "на Деса шушито":

    така е краицерите им са атомни и ако потънат ще замърсят средиземно море за години напред.иначе ние като тяхна производна имаме подобни кораби.гледаш в бг всичко построено до 1989 година и го сравняваш с руското дето и сега се произвежда .едно към едно скраб или разруха.лесно може да се поразходиш по някои български град и да сравняваш съборетините от преди 90 година с руското ноу хау и след това.така е и с корабите ни ,а и със самолетите.много по-добре е да нямаш никакви отколкото тези боклуци дето ядат милярди и все са развалени щото дори и нови са строшени типично по съвеЦки.то и курск бе нова и наи-голяма ама потъна ,а тези като ги гледам едвам кретат ,опушиха региона .
    руснаците наричат защитниците на алепо боевики ,тва как се превежда,а?или и те са ги кръстили не както трябва:)!вече съм тук и ще поспреш да пишеш както обикновенно ,освен спам де!

    Коментиран от #8

  • 8 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Ама чакай, я се успокой бе! Американските крайцери също са атомни, е те какво не замърсяват хич, щото са по извънземна технология. Да ти изкарам ли справка колко американски подводници са потънали? Или само руските потъват. Опитваш се да бъдеш иронична и пишеш съвеЦки, а няколко думи преди това правиш елементарна правописна грешка-милЯрди. Е не се пише така. Айде тичкай до Козяк за надницата!

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "на Деса шушито":

    изкараи статистиката нека се види колко американски подводници са потънали в последните години и колко руски.руснаците са символ на разруха и слаба техническа мисъл.американците са точно обратното.може да сравниш един американски боен кораб с един руски.тва е да сравниш една панелка с американска къща или да речем американски електромобил със заска.виждам обаче че си падаш по заските,нали си бил в службите на нрб ,а сега си пропаднал някъде по кварталите на софия и спамиш от панелката докато не се напиеш !

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 коко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    От тия хубавите дървените американски бараки дето ветровете ги събарят ли?????Построй си и тук такава и ще си имаш за съквартиранти доста разнообразие от животински видове,както хамериканците си имат.
    Смейте се на Русия ма те си тестват новите оръжия в реално време и всички гледат и лаят отстрани като помияри,щото не смеят да захапят "Мечката".Що ли?Щото ще ги изяде и помен няма да остане от тях,включително и "краварите".
  • 11 шруум гъбков

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    хахахах американска къща, по добре панелка от 60-та година отколкото американско бунгало, относно флотът на двете държави напиши в гугъл плаващо бедствие за 13 милиарда и виж какво ще излезе... пробвай и с небоеспособен кораб, то все краварски кораби излизат май....

    Коментиран от #20

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Тролче не ми се занимава с глупостите ти, за това набързо от скорошни спорове: през 2014 от 60 реактора, дето се строятпо света, 29 ги строи руснаците. Сега ти кажи колко кораба и с каква водоизместимост са направили американците и руснаците през някоя от последните години, за да можеш сам да се изложиш с лъжите си.

    Коментиран от #22

  • 13 СЛАВА РОССИИ

    0 0 Отговор
    На войне, как на войне! Времето на приказките изтече, настана час за действие. Умерени, полу умерени всичките ще са уцелени и ще свърши кукленото шоу на Кери и Обама -- мана мана, днес примирие утре пак война! Днес танца със сабите е от Москва и ще приключи със на бърза ръка! А собаки как лаели пуст и лают. И ..й с ним. Пусть Господ Бог хранит всех которъе на войне! Работайте братци !
  • 14 Да Кузнецов старичък

    0 0 Отговор
    А на НАТО му е все МЕКУШАВИЧЪК ако да е по-новичък. СЛАВА РОССИИ !
  • 15 И у нас ще настане ред

    0 0 Отговор
    Веднъж Русия да свали американската си колониална зависимост и у нас друг вятър ще повей и по градове, села поля, топло ясно слънце ще изгрей. Не се гаси туй що не гасне, славянска кръв вода не ще да стане. С Русия пак ще бъдем едно цяло от векове за векове. Само една ВДВ да ни отпуснат и всички КОНТРИ у нас ще се разпуснат. СЛАВА РОССИИ !
  • 16 С референдумче като на Слави

    0 0 Отговор
    Можем да станем независими силни и корави! Но винаги с РУСИЯ !
  • 17 на Деса шушито

    0 0 Отговор
    "изкараи статистиката нека се види колко американски подводници са потънали в последните години и колко руски"
    Защо последните години? Пак нещо тълкуваш написаното от мен по свой извратен начин.
    "Да ти изкарам ли справка колко американски подводници са потънали? Или само руските потъват."- това съм написал, къде видя срок къде видя сравнение? Ми добре, последните три години няма потънали руски и американски подводници! Сега третополово сериозно-От периода 1945-2005г. са потънали 7 американнски подводници, аварирали са други 21бр. Руските са много повече-13бр. потънали, 73бр. аварирали.
    Това е статистиката. Не съм бил на работа по време на НРБ, мъничък съм. Имам къща, по-точно две а не панелка. Имам фирма и не ми се налага на търся работа, като теб. И не карам "заска" и колите ми са няколко. А ти тролиш за да ти платят от Козяк за да нахраниш трите чаавета, които имаш в къщи.

    Коментиран от #21

  • 18 mediator37

    0 0 Отговор
    Краварите, както ги наричате американците, имат толкова много кораби (здрави, нездрави и полуздрави), че ако ги наредят един до друг в Беринговия проток, морската им пехота може пеша да отиде на гости на чукчите в Русия.
  • 19 САМО Един старичък КУЗНЕЦОВ

    0 0 Отговор
    И в НАТО им виснаха ЧЕЛЮСТИТЕ и минаха на СТАТИСТИКИ и до тук. Защо НАТО е г..НАТО ли? Ами трене да си смок слепок да не си разбрал че САЩ хвърля въглените на такива МАРУЛИ като нас а ние се надяваме на САЩ. А там където ние сме били все сме ги ПРОВАЛИЛИ и от НАТО имаме днес говНАТО! А РУСИЯ с един старичък КУЗНЕЦОВ всява страх и ужас! СЛАВА РОССИИ !
  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "шруум гъбков":

    ти само ми разкажи за една воина водена от руснаците в морето и спечелена срещу бели хора или японци.провери колко пъти руския флот е потапян целия .американската къща е милион пъти по-добра от панелката даже милион е малко.дали е дървена ,тухлена или панелна/да и там има панелни/ като технология функционалност,красота,енергоспестовност....е в пъти по добра от кочината наречена соцпанел.не случаино хората си правят къщи по американски технологии по целия свят ,а панелките от ссср то се чудим кво да ги правим.ама щом ти харесват на теб ок живеи си в тях и се радваи :)!
  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "на Деса шушито":

    ако имаше поне едно от нещата дето обясняваш .......... имал фирма.тези дето имаме фирми не сме срещу ес и нато бе,не викаме путин и руснаците да ни о.ират държавата на място и т.н. щуротии.гледаме си интереса и мислим в переспектива дето не вкючва управление на диктатори и митнически ограничения.ти си селски пролетарии изпълзял до града ,дето се ежиш ама през компа ,но ако се наложи един пирон да забиеш и почваш да се оплакваш!иначе си ми отговорил добре на въпроса там няма кво да кажа повече .
  • 22 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    и кво общо имат сега ядрените реактори с новите американски кораби.американските кораби са в пъти повече от руските ,по-нови,по-надеждни и по-високо технологични.разкята е като между лада и тесла горе долу.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания