Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 16:47 1 384 4

Щайнмайер и Чавушоглу се стреляха с думи

  • франк - валтер щайнмайер-
  • мевлют чавошоглу-
  • турция

Много напрегната пресконференция в Анкара

Германия е убежище за терористи от ПКК и привърженици на Фетхулах Гюлен. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу по време на съвместна пресконференция с германския си колега Франк – Валтер Щайнмайер.

Щайнмайер според немските медии е бил силно объркан.

„Не можем да приемем това обвинение“, е казал на Щайнмайер по време на съвместната пресконференция.

„На Турция е известно, че ПКК се разглежда като терористична организация в Германия и се преследва спрямо немското законодателство“, заяви Щайнмайер.

Германският външен министър е усетил гнева на турското ръководство. Германският първи дипломат е изразил загриженост относно масовите арести и атаките срещу свободата на словото,

Когато един от немските журналисти е искал да зададе въпрос, неговият микрофон не е работил. Чавушоглу е заявил: „Това е защото няма свобода на словото“.

Чавушоглу е заявил, че иска неговата страна да бъде разглеждана като пълноправен партньор, а не като второстепенен. Той спомена и арменската резолюция на Бундестага, въпреки, че темата след позиция на Федералното правителство се считаше за приключена.

И двамата изразиха надежда, че германо-турските отношения отново ще се върнат към старото си състояние.

Пресконференцията на външните министри обаче не даде повод да се мисли, че това може да се случи в близко бъдеще.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Много добри политици имат комшиите.. Браво..ей това е да имаш собственно мнение, да го налагаш и се опитваш да променяш света към нещо по добре
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Не може в Германия да правиш митинг в подкрепа на ПКК, да развяваш снимки на терористи които са убивали невинни жени,деца.. И да кажеш това е нещо нормално..
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Едно време турция е изселила много кюрди в Германия.Сега е нормално д подкрепят ПКК.
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Изселила??? "гастарбайтерите не са изселници както българите са отишли да работят там..по същата логика България е Изселила много българи да берат ягоди в Англия,маслини в Испания, и кивита в Гьрция
Новини по държави: