15 Ноември, 2016 17:47 1 887 29

Турция бълва мълнии срещу ЕС

  • бинали йълдъръм-
  • турция-
  • ес

Нападки и от премиера Йълдъръм

„ЕС трябва да избере между Турция и нейните врагове.“ Това заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от Asia Pacific.

“ЕС трябва да спре да подкрепя терористични групи и техните политически съюзници. Те трябва да решат дали искат да си сътрудничат с Турция или да вървят хванати за ръце нейните врагове. Там трябва да решат какъв е техния приоритет“, заяви Йълдъръм пред турския парламент.

По-рано днес външният министър Мевлют Чавушоглу заяви, че на Турция й е „дошло до гуша от лицемерието на ЕС“ по време на пресконференция с германския външен министър Франк – Валктер Щайнмайер. По-късно те разговаряха и с Йълдъръм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    1 0 Отговор
    На този от гняв,зъбите му изпадаха.Европа не е лицемерна,Турция да решава какво отношение иска или не иска да има.
  • 2 Хасан

    0 1 Отговор
    Диди,защо толкова защитаваш Германия?! Немците подкрепят тероризма това е вече факт..трябва един път завинаги да се откажат от тая подкрепа.. Не може хем да си приятел с някой и хем да му копаеш..много е мръсно
  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    На тоя Щайнмер дядо му сигурно е бил на смяна в Аушвиц
  • 4 Хасан

    0 1 Отговор
    И защо толкова мразиш турците.. Та ние сме живели 500 плюс 120 години заедно.. Не бяха ли немците които окупираха България през 1941
  • 5 Димитър

    1 0 Отговор
    Хасане турците са живели с българите като касапина е живял с прасето . За туй българите мразят турците . И арменците ги мразят и гърците и румънците и сърбите и иракчаните и т.н.

    Коментиран от #18

  • 6 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,аз не мразя турците,но ти явно мразиш германците,
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Хей Димитре,адаш,много си рязък,
  • 8 Димитър

    0 0 Отговор
    Адаш Диди що да съм рязък бе душа аз обяснявам защо никой не харесва турците. Аз ако ти ударя два шамара хич няма да ме харесваш , да не говорим ако те еба коля беся вземам децата ти за еничери ...Диди ма тогава хич ама хич няма да ме харесваш и ще бъдеш много рязка. Аз Хасанчо ми е брат нищо че се пише на турчин . Истинските турци си отидоха след освобождението. Останаха потурчените дето не искат в Турция да отидат щото гяури им викат. Аз само казвам кво си е.
  • 9 Диди

    0 0 Отговор
    Някои от тези които пишат,го обиждат с вулгарни изрази,те самите би трябвало да погледнат първо себе си.И мен обиждаха.Искам да кажа че не приятно,а представи си точно такива спорят как щяло да бъде по добре за България.А аз мисля ,че България ще е по добре без тях.

    Коментиран от #12

  • 10 Киро

    1 0 Отговор
    Я едни санкции бързо и до два месеца на пълнят шалварите!

    Ще ми се пеняват тия, я го вижте тоя на снимката, чак ще ми се плюнчи и ще обвинява, нещастници, не хапете ръката, дето ви храни!

    Путя ви наказа и след три месеца му лазихте вече в краката, само да ви резнат износа са 1 месец към ЕС и се наси.ате прави!
  • 11 Киро

    1 0 Отговор
    хасанчо е провокатор - достаджия!

    Германия подкрепяла терористи - ХАХААААА, ако имаш предвид кюрдите, "хасанчо", то те не са терористите, а турците са терористите, които години наред ги избиват и изселват.

    Но тоя няма да стане.
    Кюрдите в Турция са над 20 милиона, още толкова и около Турция.
    Просто не сте познали.

    Скоро и вашата ще свърши, като ердогрух ритне камбаната!
    дето мачкат светските хора и налагат тъпата си религия!
  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Аз мисля, че е нормално когато някой дрънка глупости относно нашата история, да му отвърнеш и не виждам защо трябва да се съобразяваш дали ще се засегне или не. Уважението изисква хасан да си затваря устата по някои въпроси, той не го прави и не виждам защо ние трябва да показваме уважение към него, като се съобразяваме дали щял да се засегне. Ако теб не те обиждат глупостите и лъжите му, това е друг въпрос.
  • 13 Диди

    0 0 Отговор
    Кроко,човек който има интелект,не е нужно да обижда,в противен случай това говори за същия ,че той не може да се справи с дадената ситуация и пада на ниво,което го определя като безсилен.
  • 14 Хасан

    0 0 Отговор
    Добре де.. Историята е два вида..едната е реална която се опира на факти,а другата е така наречената възрожденска история,преразкази,митовете -балканджии Йово, еничери .. Хубава Яна от Асеновград която си е живяла на село я взимат за жена в столицата Константинопол- спа хамами,чаршия бутици,козметика, златни накити.. И така нататък..Диди, мислиш ли че е било лошо... Или сърбина Мехмет Соколулу. Най известния османски държавник,или гърка Ибрахим паша, или украинката Роксалана Хюррем и много други.. Целия български елит завършва босфорския университет и много други... Ами ако османската империя е била само форма на управление като Съветския съюз или Европейската общност '?
  • 15 Хасан

    0 1 Отговор
    Аз обичам България, страната,хората..почитам законите, плащам данъци.. Имам много приятели българи, патриотите,родолюбци,дясно мислещи.. Против съм за това да се нарича робство защото това ражда комплекси в младото поколение Защо постоянно ме обвиняват!?? това не мога да разбера
  • 16 Хасан

    0 1 Отговор
    Добре де взимаха за еничари.. Мога някой път да обясня защо.. Ама немците събираха евреите и циганите и съвсем организирано си ги убиваха и изгаряха в пещите.. Правеха сувенири от зъбите и костите им..и това е страната на Бетховен,Вагнер,Гьоте,Ницше..и не беше средновековие ами преди 60 години
  • 17 Диди

    0 0 Отговор
    Не зная дали наистина си Хасан,но ще ти отговоря.Хубаво е че обичаш България и т.н.Но ....турското робство,няма как да го заменим с.....турско присъствие.За това ,,минало,, ти не носиш отговорноста,няма право никой да те обвинява.
  • 18 Касапин

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Ако беше така, сега нямаше да има прасета, а само касапи !))) Фактът, че коментиташ доказва тезата за прасетата и свинете ! ) Турция не я мисли, тя е 50 години пред твоята!
  • 19 Диди

    0 0 Отговор
    Касапине,аз в кочина не живея.Притежавам къщи...Варна и в чужбина.А сега за Турция.Турция е напред с икономиката,в сравнание не само с България.Имаш неприятен начин на изказване,помисли преди да пишеш.
  • 20 Диди

    0 0 Отговор
    П.С. Касапине,дори ако живеех във колиба и бедно,аз съм от тези които не се срамуват,както казват хората.....бедно,но искренно.
  • 21 Хасан

    0 1 Отговор
    Добре Диди, може би си права.. То не е било чичо Томовата колиба, но поданиците така са се чувствали..но не е било и крепостно селячество както в Русия, или пък местоживеене както при социализма..българинът е имал право да пътува, да притежава ниви,къщи,да обработва, да се жени, да търгува и така нататък,,
  • 22 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,ти не си живял по онова време,за да знаеш с точност дали е било така както го описа.
  • 23 Димитър

    1 0 Отговор
    Тук не говорим за това дали може турци да живеят с българи. Говорим кво е било . Никой Хасан или който и да било не може да ме убеди, че сме живели щастливо с турците. Говоря за реалната история Хасане. Шириата не позволява мюсюлмани да живеят кротко с христяни. И когато Турция покорила балканите тя е наложила шириата с ятаган . За християнското население е имало постоянно мор , защото присто шириата не позволява другояче. Турция се промени при Ататюрк, но както всички виждаме Ердоган отхвърля тази политика и се стреми към налагане на ширията, което автоматично Хасяне го връща към оная Турция , която колеше наред християнското населения . По лошо коли и други мюсюлмани като кюрди и алоити и шеити и там други подобни на които се делят .
  • 24 Хасан

    0 0 Отговор
    Димитре, ширията това е форма на право..съвкупност от законм които урегулират обществения живот..както всяко право не може да се каже че е идеален,но все пак говорим за право през 14-15 век..там също се регулират отношенията между християни и мюсюлмани.. Не са идеални.. Но са регулирани..аз съм също против ширията,
  • 25 Хасан

    0 0 Отговор
    И не можем да кажем че Османската империя е турска империя,тя е била империя на една династията, род..като Романови,Тумор,Хаксбурги... В империята другите турски родове са подложени на много повече гонения от християните заради конкуренция за властта..именно за това политическия,военния елит е бил от еничери за да нямат роднински връзки и да предявява за власт
  • 26 гост

    0 0 Отговор
    Хасане ние не сме живели(българите) ние сме били поробени и клани 500 години.И наистина няма по- лицемерни организации от ЕС и ООН.
  • 27 Димитър

    0 0 Отговор
    Хасне другите родове са били спахии а не еничари . Тук таме е имало някой еничар който благодарение на военните си подвизи е бил по високо в ярархията но това са изключения. Ндей меши на хората главите с измишльотини. Ще ти дам прос пример . Ти Хасанчо може да станеш еничар и като поизколиш малко немюсюлмани може и началник на жандармерията да станеш но везир или спахия няма да те направят и като станеш неудобен ще ти резнат грацмуля както правят с всичките еничери които стават неудобни. Нали знаеш какво става с еничерският корпус . 😉
  • 28 Хасан

    0 0 Отговор
    Димитре, грешиш.. Целта на еничерствово е било да създаде вярна само на султана бюрокрация -цивилна и военна..разбира се е че имало интриги кой от синовете на султана ще се докопа до трона...и даже е имало закон за бъдещето на империята -тоя син който се изкачи на трона има правото да убие братята си и тяхното потомство-братоубийство..Династията е била много по безпощадна към своето семейство... Чети Макевили как дава пример за управление османската империя на Борджиите
  • 29 Хасан

    0 0 Отговор
    Димитре, много си задръстени бе човек... Защо си мислиш че в империята са убивали християни?! Ей това е измислената история.. Не е реалната.. Християнина е бил данъкоплатец както и мюсюлманина.. Ако както ти казваш са убивали то за 500 години нямаше да остане никой. Това искам да ти кажа.. Англичаните убиваха индианците в Америка и не им остана нито култура нито цивилизация нито поколения.. Ама руснаците и османлиите никогаш не са правили така
Новини по държави: