16 Ноември, 2016 16:38 1 780 4

Арестуваха шефа на румънската ЦИК

  • румъния-
  • корупция

Ана-Мария Петру попадна в ареста само три седмици преди парламентарния вот в страната

Председателят на румънската избирателна комисия Ана-Мария Петру беше арестувана само три седмици преди парламентарния вот в страната, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА. 

Петру е заподозряна, че през 2008-2009 г. е платила 210 000 евро на компания под контрола на съпруга й за услуга, поискана от Централната избирателна комисия.

Агенцията за борба с корупцията в Букурещ обвини Петру и за вземането на 50 000 евро от бизнесмен, за да му уреди среща с румънския министър на икономиката.

Адвокатът на арестуваната заяви, че тя вече е подала оставка от заемания пост. Румънската избирателната комисия временно ще бъде ръководена от един от заместниците на Петру.

Северната ни съседка, която е член на ЕС от 2007 г., е една от най-корумпираните страни в съюза. Индексът за възприятие на корупцията в Румъния според Трансперънси интернешънъл е четири - най-лошият сред 28-те членки на ЕС.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 0 Отговор
    А нашия кога ще го арестуват:))
  • 2 До Коки

    0 0 Отговор
    На следващите избори
  • 3 Съдията

    0 0 Отговор
    Навсякъде по света се арестуват и вкарват корумпираните властимащи в затвора а в България нищо,тук закона ги охранява и защитава от ,,Правосъдието".пародия. На държава!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Уууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Съдията":

    Охранява ги тиквата...защото закона е подченен на него ...а той каза че в България няма корупция...а сигналите за корумпирана съдена система от Брюксел...се отнасял за Орешарски....Всички похвали са за него а всички забележки са за времето на Ор ешарски....
Новини по държави: