Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 17:18 1 772 14

Европа се нуждае от собствено ядрено оръжие

Според Родерих Кизеветер Европа трябва да е готова с реакцията си, ако Тръмп намали военните ангажименти на Вашингтон на Стария континент

Европа трябва да мисли за разработване на собствена стратегия за ядрено възпиране, заяви високопоставен член на консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел.

Според Родерих Кизеветер Европа трябва да е готова с реакцията си, ако новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп намали военното присъствие и ангажиментите на Вашингтон на Стария континент.

Кизеветер, говорител за външната политика на консервативния блок в Бундестага, заяви че Германия може да играе важна роля в убеждаването на ядрените сили Франция и Великобритания да предоставят гаранции за сигурността за цяла Европа.

"Американският ядрен щит и гаранциите за ядрената сигурност са наложителни за Европа", заявява Кизеветер в интервю. "Ако САЩ вече не искат да ни предоставят тази гаранция, това няма да промени факта, че Европа все още се нуждае от ядрена стратегия за възпиране".

Коментарът на Кизеветер отразява нарастващите опасения в цяла Европа за това, което ще означава влизането на Доналд Тръмп в Белия дом за ангажимента на САЩ към НАТО и осигуряването на стратегическо ядрено оръжие срещу потенциална атака от Русия.

В своите речи по време на предизборната си кампания Тръмп многократно призова Европа да направи повече за собствената си отбрана. Републиканецът заяви, че Вашингтон може да не защитава членовете на НАТО, защото те не са поели справедлив дял от финансовите разходи на алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 0 Отговор
    Ако немците почнат да правят ядрено оръжие тука стоп..още помним Хитлер

    Коментиран от #2

  • 2 Ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Няма да "правят" ядрено оръжие немците, защото вече си го имат френците :) А и някак си, не си спомням Хитлер да е "правил" ядрено оръжие?!?

    Коментиран от #5

  • 3 да бе

    0 0 Отговор
    Не, не се! ...Ей, няма да се спрат тия докато не добутат света до Трета световна!
  • 4 некойси

    0 0 Отговор
    Какво им става на тия хора бе?
    Сякаш това ядрено оръжие е някаква лъст, всеки политик само за това говори.
    Онази бабичка и тя само за натискане на червени копчета говореше, ако беше спечелила изборите третата световна не ни мърдаше.
    Много ми е интересно ако някой ден не дай си боже вземе да се случи, къде ще се дянат и тези, които обичат да натискат червени копчета?
  • 5 И те така те

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ами да":

    Хитлер е бил на крачка от ядреното оръжие.Земи прочети. Имал е план да бомбардира Ню Йорк с така наречената мръсна бомба. Проблем му е бил самолета- по онова време максималния полет е бил малко и пилотите нямало как да се върнат до Европа. Ората по дискавъри дават филмчета... :)
  • 6 Ханс

    0 0 Отговор
    Малеее... Ами сега чичо Тръмп и чичо Владимир какво ще си помислят. А Тереза?
  • 7 Хитлер

    0 0 Отговор
    Няма страшно бе.Богатия никога няма да направи война с ядрени оръжия,защото е богат и има всичко.Войната ще я направят бедните,които пърдят от глад и няма какво да загубят освен мизерния си живот и съществуване.А бедните с ядрени оружия са Россия и Пакистан.Достатъчно бедни и глупави за да из.ерат л..ното.Спете спокойно деца.Америка ви пази.
  • 8 ай ем нот еврогей

    0 0 Отговор
    Еврогейски по.еранковци

    Коментиран от #10

  • 9 Киро

    0 0 Отговор
    Че Европа си има ядрено оръжие бе, Великобритания и Франция са ядрени държави!

    Още ли искате?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Момчета препоръчвам ви да си построите ,,атомни бункери,,,друго спасение няма ако се стигне до там,дано не се стига. Европа трябва да се въоръжи,за да може да защитава сигурноста на хората.
  • 12 Хасан

    0 0 Отговор
    Диди, не става въпрос за това дали Хитлер е имало оръжие или не..въпроса е че западната култура е култура на геноцида..първото атомно оръжие беше използвано от САЩ срещу мирни жители и капитулират Япония..немец причини най голямата война в историята на човечеството.. Руснаците колкото и да са лоши никога не са нападали или пък са правели геноцид
  • 13 Хасан

    0 0 Отговор
    Аз пък не разбирам защо българина се счита за западна култура?! Българите не са избивали индианци и аборигени, не са колонизирали,
  • 14 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,помисли.Злото на човечеството беше Хитлер,германците осъждат остро това.От тогава до сега те са водили политика с народите за мир.Винаги в трудни политически ситуации,те са искали и искат тези проблеми да се решат по дипломатически начин.Германия постигна много...имам в предвид как се справиха и справят по въпроса с ВСВ и разделянето на Германия след войната.Те успяха ,,знаем с съгласието на Горбачов,,,да се съединят и да изградят държавата не само икономически,а и политически.
Новини по държави: