16 Ноември, 2016 17:40 1 439 8

Русия опитва да влияе на парламентарните избори в Германия

  • германия-
  • избори-
  • русия

Контраразузнаването в Берлин предупреждава, че Москва се опитва да формира обществено мнение преди вота догодина

Русия опитва да влияе на парламентарните избори в Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Германското контраразузнаване е обезпокоено, че Русия може да се намеси в предстоящите парламентарни избори във Федералната република.

"Москва ще се намесва в кампанията за изборите за Бундестаг през 2017 г. Тя вече се опитва да влияе за формиране на общественото мнение в Германия".

Това е мнение на представители на Службата за защита на конституцията, предава Дойче веле. "През миналата година ние бяхме свидетели как от руска страна се опитват да влияят на общественото мнение в Германия. Това може да се случи и през следващата година, е заявил шефът на Службата за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Хехеее, преди няколко дни точно това казах: че ще излезнат статии как Русия се меси в изборите в Германия!
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Въпросът е не дали ще се намеси а дали ще ги спечели.
    Краварите не видяха от къде им дойде.
    Сега чакат 18 декември и се чудят как хамериканците ще посрещнат килъри.
  • 3 ЗАБЕЛЕЖЕТЕ

    0 0 Отговор
    МОЖЕ ???!!!!:: А ЗА КРАВАРИТЕ Е СИГУРНО ЧЕ СЕ МЕСЯТ НАВСЯКЪДЕ
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Браво на Путин...
  • 5 Шорошментел

    0 0 Отговор
    Кой ми .ра в гащите?
  • 6 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Хахаха, тези руснаци много лоши! Избраха руски президент в САЩ, сега и в Германия. Албанците и папуасите от Нова Гвинея не смеят да проведат избори. Току виж Путин им избрал ръководителите. В Буркина Фасо изборите са забранени, докато Путин е на власт, опозицията им подозира, че нарочно го чакат управляващите за да им стане президент. Японския император не си говори с императрицата, а я попитал какво иска, а му е отговорила-Путин, и то без Курилските острови. И аз няма да си говора с жената!
  • 7 Киро

    0 0 Отговор
    Либерастите, не видяхте ли, че мантрата за Путю не помага?!

    Вие сами ще си паднете от власт, заради всички тъпотии с африканския и арабски, дето напускахте, заради п....лското ви поведение на меки китки!

    На Европа и трябва европейски Тръмп. Дясна политика и спиране с помощите за щяло и нещяло на всякакви папуаси, дето хич и не щат да работят!
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    Нима сте изненадани?Кроко,преди 2 дни бях ти писала че руснаците правят размирици в Германия,спомняш ли си?Е,излязох права.А до всички влюбени в Русия....хайде понапънете се малко и признайте че това е така.И както да се опитате да овъртате,за да защитите Русия...сори...номера не върви.
Новини по държави: