Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 10:54 1 453 0

Ислямска държава набелязала Косово и Албания

  • косово-
  • ислямска държава-
  • албания

Арестувани са 19 души по обвинения за връзки с групировката

Ислямска държава набелязала Косово и Албания - 1
Снимка: БТА/АP

Властите в Косово са арестували 19 души през последните 10 дни по подозрения за връзки с Ислямска държава, съобщи 24 Sata.

Смята се, че терористите са планирали атентати в Косовo и Албания. Те са били в контакт с Лавдрим Мухасхери, който е известен като командир на „албанците в Сирия и Ирак“.

Смята се, че са били планирани удари срещу израелския национален отбор по футбол по време на мача му с Албания. Мачът на 12-ти ноември трябваше да се проведе в град Шкодра, но в последния момент беше преместен в близост до Тирана. Това е станало заради опасения от терористични атаки.

През последните години в Косово са арестувани 200 души по обвинения във връзки с ДАЕШ. 300 души от страната са заминали в Сирия, за да се влеят в групировката.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА