Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 11:39 1 197 0

Саакашвили с незаконно украинско гражданство

  • михаил саакашвили

Бившият грузински президент подаде оставка като губернатор на Одеска област на 7 ноември

Бившият губернатор на Одеска област грузинецът Михаил Саакашвили е получил незаконно украинско гражданство. Това твърди лидерът на "Радикалната партия" Олег Ляшко.

"Чувам, че Саакашвили плаче, че му взимат украинското гражданство... То му е дадено незаконно., защото украинско гражданство не може да се даде на лица, които са обявени за международно издирване", е заявил Ляшко пред телевизионния канал "112 Украина".

По-рано Саакашвили написа на страницата си във фейсбук, че президентът Петро Порошенко е наредил да му се отнеме украинското гражданство. Михаил Саакашвили заяви на 7 ноември, че подава оставка, защото "украинските власти не искат да се борят с корупцията".

През ноември 2013 г. Саакашвили напусна Грузия и беше задочно обвинен от главния прокурор, включително и за харчене на държавни средства на стойност 5 милиона долара за лични нужди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: