17 Ноември, 2016 22:09 1 687 1

Доналд Тръмп разговаря с Хенри Кисинджър

  • доналд тръмп-
  • хенри кисинджър-
  • сащ-
  • разговор

След изборите Хенри Кисинджър каза, че не е очаквал републиканците да победят

Доналд Тръмп разговаря с Хенри Кисинджър - 1
Снимка: БТА/ AP

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се срещна с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, предадоха информационните агенции. Двамата са разговаряли за Китай, Русия, Иран, ЕС, съобщиха от екипа на Доналд Тръмп. „Имам изключителен респект от д-р Кисинджър и много ценя това, че той сподели своите мисли с мен“, заяви Доналд Тръмп.

След изборите Хенри Кисинджър каза, че не е очаквал републиканците да победят. В интервю за списание „The Atlantic” от миналата седмица 93-годишният Кисинджър каза, че ще се срещне с бъдещия президент ако той потърси разговор с него. Той каза също в интервюто, че много държавни глави като Владимир Путин първо ще изчакат какво ще направи Тръмп, когато встъпи в длъжност. „Никой не знае много за неговата външна политика. Първоначално всички точно ще проучват“, каза Кисинджър.

Роденият през 1923 г. Кисинджър беше между 1973 г. и 1977 г. държавен секретар при президента Ричард Никсън.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Флорида

    0 0 Отговор
    Е, започнаха да го вкарват в правия път