Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 14:59 1 208 6

Турски военни търсят убежище от НАТО

  • войници-
  • турски-
  • нато

Те са депозирали молби в страните, в които служат

Турски военни търсят убежище от НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Турски военни, служещи в структурите на НАТО са потърсили убежище на територията на Алианса, след провалилия се опит за преврат в Турция, съобщи Би Би Си.

Според генералният секретар на НАТО, военните са подали молби за убежище в страните, където са били разпределени. Не се посочват имена. В момента страните, в които са депозирани молбите, ще ги разглеждат индивидуално.

Анкара арестува хиляди военни и полицаи след провалилия се опит за преврат през юли.

„Някои от турските офицери, работещи в командните структури на НАТО са поискали убежище в страните, където са разпредели“, заяви Столтенберг.

В петък ООН предупреди за „мрачен“ климата в Турция, относно свободата на изразяването след опита за преврат.

През вчерашния ден Факти.бг ви информира, че турски военни са поискали политическо убежище в Германия. Те са разпределени в базата на НАТО Рамщайн. Според някои германски източници това може да доведе до политическа криза. Рамщайн е щаб - квартирата на ВВС в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 4 Отговор
    Това са дезертьори.. От такива хаир няма за никого.. Днеска него утре тебе ще предадат
  • 2 Боце

    2 0 Отговор
    Все повече ме съмнява дали пък превратаджиите не са били прави? Ердоган ликвидира поста Министър и централизира властта в Президентската институция, като монархизъм. А това като погледнем, че той и негови хора са на власт прилича на реален политически преврат за завземане на цялата власт от него. Е, на нас ни е познато от столетия а в последно време от Винету, гилдия и останалите от КОЙ. Но говорим за Турция. тоталитаризъм в действие. Все едно БКП възкръсна но там?

    Коментиран от #3

  • 3 Д'Мин

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боце":

    БКП + ислямизъм!
  • 4 Иванчо Марийкин

    4 0 Отговор
    Всеки гаджал мечтае за Европа. Когато се уреди там, почва да действа против християните и да плюе Европа, но за нищо на света не се маха.
  • 5 Хасан

    0 1 Отговор
    Иванчо.. Това важи и за българите.. То българите не се ли на.раха в Европа? Даже символизирахв България с тоалетна чиния
  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    Иванчо, какво християнско има в това сина ти да докара в къщи мъж и да ти каже че вече.е семейство..?! Как ще се чувстваш ако родния ти син пьшка под един мургав в хола??
Новини по държави: