826 6

Турски военни търсят убежище от НАТО

Те са депозирали молби в страните, в които служат

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Турски военни, служещи в структурите на НАТО са потърсили убежище на територията на Алианса, след провалилия се опит за преврат в Турция, съобщи Би Би Си.

Според генералният секретар на НАТО, военните са подали молби за убежище в страните, където са били разпределени. Не се посочват имена. В момента страните, в които са депозирани молбите, ще ги разглеждат индивидуално.

Анкара арестува хиляди военни и полицаи след провалилия се опит за преврат през юли.

„Някои от турските офицери, работещи в командните структури на НАТО са поискали убежище в страните, където са разпредели“, заяви Столтенберг.

В петък ООН предупреди за „мрачен“ климата в Турция, относно свободата на изразяването след опита за преврат.

През вчерашния ден Факти.бг ви информира, че турски военни са поискали политическо убежище в Германия. Те са разпределени в базата на НАТО Рамщайн. Според някои германски източници това може да доведе до политическа криза. Рамщайн е щаб - квартирата на ВВС в Европа.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 15:06  18.11.16
  Това са дезертьори.. От такива хаир няма за никого.. Днеска него утре тебе ще предадат
 • Боце
  Отговор
  2 15:23  18.11.16
  Все повече ме съмнява дали пък превратаджиите не са били прави? Ердоган ликвидира поста Министър и централизира властта в Президентската институция, като монархизъм. А това като погледнем, че той и негови хора са на власт прилича на реален политически преврат за завземане на цялата власт от него. Е, на нас ни е познато от столетия а в последно време от Винету, гилдия и останалите от КОЙ. Но говорим за Турция. тоталитаризъм в действие. Все едно БКП възкръсна но там?

  Коментиран от #3

 • Д'Мин
  Отговор
  3 15:44  18.11.16

  До коментар #2 от "Боце":

  БКП + ислямизъм!
 • Иванчо Марийкин
  Отговор
  4 18:17  18.11.16
  Всеки гаджал мечтае за Европа. Когато се уреди там, почва да действа против християните и да плюе Европа, но за нищо на света не се маха.
 • Хасан
  Отговор
  5 18:39  18.11.16
  Иванчо.. Това важи и за българите.. То българите не се ли на.раха в Европа? Даже символизирахв България с тоалетна чиния
 • Хасан
  Отговор
  6 07:26  19.11.16
  Иванчо, какво християнско има в това сина ти да докара в къщи мъж и да ти каже че вече.е семейство..?! Как ще се чувстваш ако родния ти син пьшка под един мургав в хола??

Напиши коментар:


Публикувай