Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 00:15 6 317 27

Русия е спечелила 400 млрд. рубли от растежа на цените на петрола

  • нефт-
  • петрол-
  • опек

Русия е спечелила 400 милиарда рубли (6 милиарда долара) за сметка на растежа на цените на петрола през 2016 година, информира ТАСС.

Мярката стана факт на извънредни преговори за замразяване на цената на нефта между членките на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

По този начин заявленията на Русия за готовност да замрази добива на петрол доведоха до растежа на световните петролни цени от 27 долара през януари 2016 година до 44 долара за барел средно годишно. Растежът на цените в съчетание с активизация на производството доведоха до увеличение на държавните приходи с 400 милиарда рубли - до 700 милиарда рубли, отбелязват източниците.

Страните членки на ОПЕК, които имаха неофициална среща на 29 септември в Алжир в рамките на 15-ия Международен енергиен форум, успяха да се споразумеят добивът на петрол да се ограничи, за да се стабилизират цените, припомня ТАСС. Участниците в техническото съвещание на ОПЕК на 28-29 октомври обаче не успяха да се споразумеят по пътна карта за намаляване на добива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 7 Отговор
    Тия 6 млр. долара само за масрафа в Сирия няма да стигнат?!

    Коментиран от #3

  • 2 Мурзилаж

    4 7 Отговор
    Айде благодатна новина за всички чалгаджийски мурзилки да почнат да дават акъл тук и да обясняват как Путя е най-великият......lol
  • 3 Трол

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    "Военната операция на Русия в Сирия, продължила 167 дни, е струвала на Москва около 38 милиарда рубли (540 млн. долара). Това показват данните, публикувани от „РБК Дейли“."
    Т.е. за пет месеца и половина-половин милиард. Вече са година там-направи ги милиард. Значи тези нови 6 млрд. ще им стигнат за 6 години. Проследи ли ми мисълта чифтокопитен? Или ти убягна още на първата цифра?

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Папур Шпеков

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Коня е еднокопитен, не е чифто или нечифтокопитен. Този тук е някакъв мутант обаче.
  • 5 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Е как се проследява глупост,недодялано маскирана като "мисъл"?:)От мен да мине-няма си тормозя мозъка да прехвърлям тонове тоалетна хартия/рубли му казват в дивия изток/ в долари и да те хвана в мошеничество,да не говорим пък че източникът ти на инфо е абсолютно неблагонадежден.Въпросът е,че ОСВЕН СИРИЯ,КРИМ Е СЪЩИЯТ СМУКАЧ,ЧЕ И ПО-ГОЛЯМ!!!...Не се опитвай да ми следиш мисълта,щото ти знам възможностите-казвам го с надежда да го прочете някой по-читав!
  • 6 Наебагоукюмура

    1 4 Отговор
    -Идеално сега вождът на угуро-татаро-фините със дръпнатите очички където не знаят къде летят в орбита ли са извън орбита ли са лилипуткина да даде 100млд.долара на вашият нов президент селският льотчик на пчолка да ви вдигне пенсиите и жизненият стандарт и всеки селски комунистически провансалец да кара нова лада-дачия да си я купи така със кеф и със конвертируеми рубли както се казва по-второ направление.
  • 7 незнайния

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    А разликата от 44 долара до 124 от преди две години откъде ще дойде да разясниш , ако обичаш ? Или да я сметнеш в рубли ако искаш . Или да коментираш факта , че две трети от руските кладенци в Сибир ако спрат добива , повече никога не могат да бъдат възстановени , което е и причината Русия да отказва всякакви планове за намаляване на добива , а не "великия бащица" ? А "великите" операции в Сирия и Крим ги остави , прах в очите за такива като тебе , а че заплатите и пенсиите в Русия вече са два пъти по-малки дори от Чехия и Полша , а скоро ще станат и по-малки от България , ако има въобще с какво да се плащат , с тия 400 милиарда "рубли" няма и за месец да стигнат , а за нови кладенци никой и не мечтае в Раша вече

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "незнайния":

    Дори не си струва да ти отговарям!

    Коментиран от #15

  • 9 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    спешно им трябват 600 милиарда ,но сега ще има хляп за партиините секретарчета по места да мучат как русия вече се е управила и как нямало никви проблеми :)!
  • 10 на Деса шушито

    3 0 Отговор
    Я пак пробвай да напишеш правилно хляП и Управила...

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "на Деса шушито":

    ти нали си тук ще ми оправяш правописа :).джакузито и правописа ги оставям на теб,а и латинизацията на румънците както и партията маика дето давала куфари и разрешавала на българите да правят далавери в германия :)).
  • 12 пущиняк

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "незнайния":

    Какви 124 долара бе шшушко-долара не се е качвал повече от 80...А стига със лъжите бе.И понеже се интепресувам от борси и индекси,ще ти обясня най-простичко някои неща...Руснаците продаваха петрола за 100 долара-грубо казано...За тези 100 долара те получаваха 3,600 рубли100 по 36 руб.-това преди падането на петрола.След като петрола падна-руснаците САМИ свалиха курса на рублата-за 50 долара от петрола те сега получават същите 3,600...50дол. по 68руб...Та те сами си свалиха курса за да не им пада оборота в рубли-защото те продават във долари --а разходите са им в рубли--схващаш ли???-по просто няма как да ти се обясни...Това е правено много пъти от други държави-например Швейцария гласува даже закон с който се подържа ниският курс на франка...Това и миналата година направи Китай с юана----за да остане националната им валута конкурентоспособна.Това се прави от ФЕД и със долара-да се сваля курса--защото силна валута е неспособна за конкуренция--но едва ли ще разбереш това-като те гледам какъв "спец" си......

    Коментиран от #13, #14

  • 13 незнайния

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "пущиняк":

    Въпросът е как "по-просто" да обясня на теб ,че в момента в Русия минималната заплата е 7500 рубли или 108 долара и то от юли месец , преди това по-малко , ако не знаеш в бедна България е 228 долара !!! И ако не знаеш , цените в Русия са доста по-високи от в България , още повече след " заместващото " производство
  • 14 незнайния

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "пущиняк":

    124 долара беше барела 2014 , то от комплекси само за рубли си мислите вече
  • 15 незнайния

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    Ами не знам какво си струва , ама поне се напъни да измислиш що от два трилиона и малко в момента БВП на Русия е паднал на 1,2 трилиона и вече е по-малък от БВП на щата Тексас , който също разчита основно на петрол и газ , а това значи САМО 1,5% от световния БВП , ниво равно на 2006 г. и икономика 16 ПЪТИ по-малка от САЩ . Това ли е просперитета на "великата" сила ? А Щатите продължават да растат след всичките "финансови" и какви ли не кризи

    Коментиран от #16

  • 16 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "незнайния":

    Въпросът как да се обясни на НеМногоУмни като теб, че в Русия 1kW час ел.енегрия, 1 литър нафта и т.н. не струват колкото в България, САЩ или Германия, та да проумееш най-после че покупвателната способност на 100 долара в България е различна от тази на 100 долара в Русия и най-накрая такива неумни като теб да си затворят устата! Загря ли ти най-после реотана що не им пука толкова на руснаците?

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 незнайния

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Когато обаче става въпрос за наем на жилище, цените все още са много високи. Месечният наем на едностаен апартамент извън центъра на Москва варира между 490 и 800 евро, което означава, че е почти невъзможно човек със средна заплата да наеме сам жилище в руската столица.

    Но наемът е далеч по-добрият вариант, отколкото покупката на собствен имот, тъй като жилищата в Москва струват наистина много скъпо. Цената на квадратен метър извън центъра възлиза между 2,417 до 4,053 евро. Поради тази причина през последните години все повече московчани закупуват апартаменти на по-достъпни цени в покрайнините на руската столица, откъдето всеки ден се придвижват до работните си места в големия град.

    За сметка на това, цените от поне 5 евро за половин литър бира в московски ресторант са вече в историята. Средната цена на чаша руска бира в приличен ресторант е около 1,70 евро. Вносната бира си остава сравнително скъпа, като средната цена е около 2,87 евро. Чаша "Кока-кола" в руската столица струва толкова, колкото и в София - 0,94 евро, като в по-престижните заведения може да достигне и до 1,60 евро.
    Един обикновен обяд в нелуксозен ресторант в Москва вече варира между 7 и 16 евро. Голямото меню в световната верига за бързо хранене "МакДоналдс" струва около 5.30 евро, което е само с около 1 евро по-евтино от това в София.
  • 18 незнайния

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Храната в супермаркетите в Москва е два пъти по-скъпа, отколкото в българската столица. Литър мляко в московската столица струва около 1 евро, докато у нас може да се намери хубаво мляко и за около 60 евроцента. Един хляб от 500 грама в Москва струва около 60 евроцента, докато у нас той е малко по-евтин – около 40 евроцента.

    Еднопосочният билет в градския транспорт в Москва може да варира между 0,53 и 0,91 евро. За сравнение, в софийския градски транспорт цената на билета не е променяна от години и е около 50 евроцента.

    Но използването на таксиметрови услуги в Москва все още излиза много солено – дневната стартова тарифа е 4,51 евро, докато в София тя рядко е повече от 50 евроцента. А цената, която се заплаща на всеки километър с такси в Москва варира от 28 до 65 евроцента.

    Общата цена за битовите сметки (отопление, вода и електроенергия) в Москва възлиза около 109 евро за апартамент от 85 кв. м.

    Месечната карта за фитнес в руската столица, в зависимост от самата зала, варира между 30 и 100 евро, а билетът за кино струва също толкова, колкото и в София – около 6-7 евро на човек.
  • 19 незнайния

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Наистина ли си мислиш ,че някой ще ти повярва ,че със 100 долара може да се живее нормално , та ако ще да е в Чукотка ? Или пак минахме на "за родину" , пък че ще сме скотове , докато "властта" си пере милиардите в "омразната" Европа и Америка , кой ти гледа

    Коментиран от #21

  • 20 1234

    1 0 Отговор
    Аве многоразбиращи господа, можели някой да обясни как държава като РУСИЯ, която е с ембарго и санкции от евро съюза да печели милиарди , а демократична държава , като нашата да ги губи ? Позволява си да воюва защото има сили и възможност , но не да печели , а да защити сирийския народ от американците! Колкото и да я оплювате Русия си е Русия затова е велика и ще си остане такава! Българин , който е против Русия , не познава нашата история. Не Руснаците бомбардираха София , а милите американци! Демократичните американци хвърлиха бомбите в Япония, те биха ,Корея, Куба , Виетнам ,Сърбия , Ирак ,Либия и пр...!Руснаците , ако живеят в криза няма да пълнят курортите на България , Турция ,Гърция и много други европейски държави! Колкото до Путин да наистина много е ВЕЛИК!

    Коментиран от #22, #25

  • 21 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "незнайния":

    Правиш ли се натъпичък или наситина си такъв и не се сещаш, че в Москва заплатите не са като в останалата част на Русия? И това важи и за София, Берлин и т.н.

    Коментиран от #24

  • 22 незнайния

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "1234":

    Ерата на петрола приключи, Русия е сред неудачниците, заяви водещ руски банкер : http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/16/2687032_erata_na_petrola_prikljuchi_rusiia_e_sred/
  • 23 tost

    2 1 Отговор
    „незнайния“коментирай това:
    „„„„„„„„ Руската конституция гарантира безплатно и универсално здравеопазване за всички граждани“““““““

    „„„„„ Образованието в държавните средни училища е безплатно; първо третичното (университетско ниво) образование е безплатно с резервации: значителен дял от студентите се обучават за пълен размер заплата (много държавни институции започнаха да отварят търговски позиции в последните години).[144] През 2010 г. руското образование е обявено за едно от най-добрите в развитите страни““““
    „„„„Русия е една от държавите с най-голям научно-технически потенциал в света. Страната има 451 000 изследователи и най-големият брой учени в света, а 25% от завършилите висше образование са с дипломи по инженерни или научни специалности““““““““
  • 24 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    човека ти обяснява с цифри и факти,а ти само спамиш ако тои се прави на тъпичък даи ти някво инфо дето да е с няква конкретика.в русия било по евтино твърдиш ,а се оказа, че не е и сега кво правим със 100 долара?вземи поне веднъж се научи нещо от по-умните и по-образованиете от теб!
  • 25 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "1234":

    аз ще ти обясня.просто не е вярно твърдението ти .след налагането на санкциите българия вдигна нивото на богатството си ,а русия рязко го свали.надявам се сега вече да ти е станало ясно.
    да спасиш башар асад и да спасиш сирииския народ са две абсолютно несъвместими твърдения ,русия изтрепа и прогони огромна част от сирииския народ за да спаси диктатора асад.така че и тва твърдение не ти е вярно.
    милите американци бомбандираха софия ,а милите ти комунисти от ссср дето сега пути се опитва да реанимира избиха поне 50 пъти повече българи ,а съсипията дето ни докараха няма измерване.и руснаците дето пълнят курортите ни са 10% от руското население основно апаратчици на режима.и с последното си изречение казваш всичко ,но не за путин , а за себе си.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Но Руският народ все пак живеят бедно! Москва и Санкт- петербург там са богати ! Който не ходил в Русия той незнае ! 1 евро е 70 рубли , а 1 долар е 65 рубли ! И там са крадачи и правителството НЕ мисли за народа !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания