Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 16:05 1 555 13

Обама и Европа продължават с натиска върху Русия

  • барак обама-
  • русия-
  • европа

Президентът на САЩ разговаря с европейските лидери

Обама и Европа продължават с натиска върху Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ обсъди заедно с лидерите на най-големите европейски страни въпроси, засягащи сигурността и икономиката, съобщи Voice of America.

Обама разговаря с лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия и Испания. Президентът на САЩ заяви, че и след влизането на Доналд Търмп в Белия дом, САЩ ще продължат да бъдат ангажирани със света и Европа.

Обама заяви, че се надява Тръмп „да направи изследване на сферите, в които САЩ могат да си сътрудничат с Русия и тези, в които това не е възможно.“ Той го призова да се противопостави на Русия, когато е нужно.

Обама и европейските лидери обещаха да продължат сътрудничеството си в НАТО и да продължат санкциите срещу Русия. Те са се споразумели за „нуждата от сътрудничество в задвижването на трансатлантическия дневен ред“.

„ЕС продължава да е едно от най-големите икономически и политически постижения на света. Не бива да го мислим за гарантиран. Русия е военна суперсила с влияние по целия свят. Великобритания и ЕС трябва да се договорят за стабилни бъдещи отношения“, заяви Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НО КОЙ В КРАЙНА СМЕТКА ПРАВИ ТЕРОРА

    8 2 Отговор
    Защо ще давят Русия която се бори с ТЕРОРА ? ДЯВОЛСКА РАБОТА. Защо на Запад черното е бяло и всичко е обратно. Какво става с този свят. Всички ли са зле в главите. И до кога ще ни учат как да живеем и мислим? СЛАВА РОССИИ ! ! !
  • 2 Да го кажем направо

    6 1 Отговор
    На тези либерало-фашаги им видяхме политиката-докараха света до рьба на нова световна война,унищожиха още няколко дьржави сьс народите им,на пьт са да унищожьт европейската цивилизация,налагат безумните либерални ценности-които са в разрез сьс фундаменталните човешки ценности,издигат големият капитал и корпорации в култ-а сьщевременно човечеството прогресивно обеднява,пренебрегват елементарните демократични права на гражданите си,,,,,,и все някой друг им е виновен-еми затова ще има Брекзит-референдуми и избори сьс неочакван за тях резултат...Да се махат по скоро всичките и да последват американският Бананов Алпинист...
  • 3 5677

    6 0 Отговор
    Тези разпределят порциите.
    Сега когато е време да си ходят,
    не искат да оставят кокала.
    Пак реват,че някой им е виновен.
    В България затова че им изпълняваше заповедите си отиде ББ и то по свое желание/да види накъде духа вятъра/
    Може и никога да не се върне на власт/ако падне бабата,а тя ще падне няма да има парички за разпределяне/
  • 4 Реалист

    0 9 Отговор
    Троловете на Пути бързат да си заработят копейките . Абе защо реагирате като ощипани? Нали всички искат да емигрират в Сибир и рублата е най-стабилната валута. А като обърнем и колите на ток съвсем ще я втасате... Наздраве орки
  • 5 Абе празни кратуни са

    4 1 Отговор
    Реалиста...отново показваш че си тотален дилетант вьв политиката а и в икономиката...не ми се спори с кухари, но като дойде времето на ел.колите-краварските ти господари ще изядьт голямото дьрво-защото долара е свьрзан и зависи от добива на нефт....ама кой да мисли с кратунделата....абе що ви плаща Шорош бе-поне да имахте елементарни познания......
  • 6 onq s konq

    0 5 Отговор
    Бе я да си останат санкциите за Русия за всеки случай,таман ще ги пробваме колко могат да издържат!А и нали всичко което не ги убие,ще ги направи по-силни?!...
  • 7 Диди

    1 6 Отговор
    Кончо,съгласна съм с мнението ти.Факт е че Русия навлезе в суверенна държава,факт е че Русия анексира Крим.Санкциите трябва да останат. Омръзна ми да чета изказвания като...той Крим е руски и че Украйна не била държава....По военно отношение Русия напредна,това е безспорно,но на Путин му беше нужно ..бойно поле...за да покаже за последните години какъв военен напредък е ноправила Русия,и ето това бойно поле е Сирия.Но ще видим как ще се развият събитията занапред.

    Коментиран от #9

  • 8 Довиждане

    3 0 Отговор
    Ха-ха! Някои от тия на снимката другата година няма да ги има, така че не знам какво си обещават.
  • 9 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    диди не се заблуждаваи русия е пълна нула във военно отношение като изключим ядрения и резерв.танкове,самолети, ракети всичко е технология късните 70 се.тук там са пооткраднали нещо и това е.прототипи бол на лице нищо .гледам ги как воюваха в украина ,кавказ и грузия а сега и в сирия.в конвенционален конфликт дават много брак и много жертви.единственото хубаво в армията им след идването на путин че създаде доста сериозна група професионални воиници и успя да излъже руснаците че ще бъдат нападнати,а те в това положение стават много корави к....та.иначе те в момента нямат капацитет да овладеят по-сериозна територия ,видя се в кавказ нагледно,а и в донбас също.армията не е само оръжие ,тя е и снабдяване и логистика и резерви.
  • 10 на Деса шушито

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: .гледам ги как воюваха в украина ,кавказ и грузия а сега и в сирия
    Хахахаха, ама третополово, защо само си гледало? Да беше грабнало знамето на дъгата и една китка зюмбюли и бой, бой, бой по алкохолизираните глави на руските войници! Със знамето можеше да се спуснеш от небето, като при десант върху някой 70-сет годишен Т-90, да обгърнеш дулото му с ръце и ако не успееш да го вържеш на възел да му направиш фелацио. Ей така се побеждава руската армия, питай немците ако незнаеш!
  • 11 Диди

    0 3 Отговор
    До Деса шушито.Изложи се.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    не се е изложил ,тва му е капацитета.тва е същия дето пише с ник трол,д,мин и още няколко такива и се прави на капацитет разбирач ,до момента в които се наложи да обясни и подкрепи написаните си глупости.
  • 13 на Деса шушито

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Някой да ти иска мнението? А Деса-Стоян-ТО да не прехвърля своите проблеми на другите. Четири ника имаш крейзи! Айде гукайте си с Дидито, ясно е, че сте на един акъл.
Новини по държави: